Bagsiden: Rotundens dystre historie
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Rotundens dystre historie

Illustration: Ingeniøren

Vi fortsætter forsøget på verifikation af historien om udkastningen af klaveret i rotunden på det davrende DtH. Men andre farer lurede dengang på de studerende, fortæller et øjenvidne, som bl.a skriver:

Kære Lynch:

Jeg gik på Læreanstalten fra 1949-54, da 1ste del hovedsagelig foregik i Sølvgade 83, medens 2den del mest var på ”Den Nye” i Øster Voldgade 10.

Både ”Supplerende Fag” og ”Eksamensprojekt” havde jeg på Institut for Biokemi og Ernæring hos vor eneste Nobelpristager, Henrik Dam. Dengang var det næppe muligt at komme til at skubbe et klaver ud fra de øverste etager, men derimod var det blandt kemikere velkendt, at man kunne begå selvmord på den måde.

Den berygtede 6-timers skriftlige prøve, der dengang afsluttede uddannelsen til Fabrikingeniør, var så frygtindgydende, at indtil flere skulle have taget billetten direkte fra eksamenslokalet; i min tid havde man heldigvis fundet et lokale i stueetagen.

Med venlig hilsen

Kaj Heydorn

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten