Bagsiden: Rivegildet om Hunderevet - Don't kill the messenger ...
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Rivegildet om Hunderevet - Don't kill the messenger ...

Illustration: Ingeniøren

Som forudsagt i sidste uge har det forårsaget nogen ballade i lokalhistoriske kredse i Hundested og omegn, at bladet ‘Fortidsnyt på Halsnæs’ kunne skrive, at der mangler kartografisk dokumentation for et sælhundebefolket stenrev ud for Spodsbjerg nord for byen.

Det var sommerhusejer Peter Snabe, der i et forsøg på at dokumentere Hunderevets historie uforvarende kom til at dokumentere den manglende dokumentation for revets eksistens.

Formanden for Foreningen Hunderevet er tydeligvis rasende herover. I en kommentar på Facebook skriver han bl.a.: – Hvilke interesser har han i Hunderevet? Er hans projekt i virkeligheden at få kommunen til at betale flere penge til kystsikring for at få værdien af hans sommerhus til at stige ...?

Det forbliver dog en gåde, hvorledes Peter Snabes kartografiske studier skulle kunne motivere til yderligere kommunal kystsikring – tværtimod vil et nyt stenrev vel virke som kystsikring ... Don’t kill the messenger!

Et andet medlem af foreningen skriver mere sobert, at ”Opførelsen af en nyt Hunde­rev med alle de biologiske fordele, det indebærer for genskabelsen af et levende hav med fauna og fiske­bestand ... et hav i balance”.

Med dette gode formål er det sådan set ret ligegyldigt, om revet aldrig har eksisteret, eller måske kun som nogle spredte sten på bunden ud for den eroderede kyst.

At Hunderevet skulle være oprindelsen til byens navn er åbenbart tvivlsomt. Når heller ikke Hundested optræder på de gamle kort over området, skyldes det, at byen er grundlagt af nogle fiskere så sent som omkring 1830.

Og nu vi er oppe på denne smukke egn, får I en anekdote fra tiden omkring kommunalreformen i 2007:

Vores tidligere fagmedarbejder Ove Kongsløv fortæller, at man dengang havde store problemer med at finde et fælles navn for den sammenlagte Frederiksværk-Hundested Kommune.

Der var mange navne i omløb, men der indkom ét forslag, hvor ingen lokale interesser blev overset: ‘Frederikshundeværksted’.

Nå, men vi vender muligvis tilbage til Halsnæs Kommune og Hunderevet, når og hvis det bliver bygget.

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten