Bagsiden: Overflod af frimærker hos Postnord
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Overflod af frimærker hos Postnord

Illustration: Ingeniøren
Årsmappens frimærker for i alt 421 kr. De to små ark kaldes miniark og kan faktisk bruges til frankering, men er tænkt som samlermærker. Illustration: Privatfoto

Vor energikyndige læser er også en energisk frimærkesamler og undrer sig noget over den danske frimærkepolitik i en tid, hvor brugen af analoge snailmails saboteres ihærdigt af statens digitaliseringspolitik og derfor er hastigt på retur. I fortsættelse af de nylige historier om Postnords logistikproblemer skriver han bl.a.:

Kære Lynch

Nu hvor Postnord er blevet halet igennem Bagsidens søle, vil jeg afsløre en ting, som mange nok ikke aner.

Jeg er gammel frimærkesamler og modtager hvert år Postnords årsmappe med et af hver af årets nye frimærker. Pris i alt: 421 kr + ca. 120 kr. for mappen.

Brevportoen er i år 10, 20 og 30 kr. for almindelige breve i Danmark og Norden. Men – træk vejret dybt – og hold det:

Der blev trykt og udsendt 21 forskellige mærker med portoværdi 10 kr. + 7 mærker á 30 kr. + et mærke á 1 kr.

De er meget flotte, men hvad kan hensigten være med at udsende så mange frimærker?

Mit gæt er, at man dels ønsker at opretholde den store produktion, dels at man ved, at der stadig er filatelister, der køber alle mærker til samlingen, og dels, at frimærkehandlere jo er nødt til at købe nogle af alle mærker for at kunne betjene kunderne her og i udlandet.

Og som nævnt er jeg en af dem, der frivilligt støtter de nne overflod!

En næsten komisk ting er, at Quick-breve ikke kan frankeres med disse frimærker, idet portoen skal betales ved brevets indlevering på et ‘posthus’.

Med hilsen

Holger Skjerning

– – –

Ja, faktisk ret genialt: Man trykker og sælger altså stadig et stort antal frimærker for pålydende, men slipper helt for kundernes klager over forsinkelser og fejlanbringelser ...

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten