Bagsiden: Nyt fra popcornforskningen

Popcorn er ikke bare popcorn, og der er forskel både på smag og på, hvordan de popper. Et forsknings­område, som vi i den grad har forsømt at omtale hidtil. Illustration: Bigstock/Maryana Kankulova

Alle elsker popcorn, skrev kollega Bjørn Godske til mig, da han sendte mig et link til en artikel, der handlede om, hvordan popcorn popper mest muligt. Og da fredag aften i mange børnefamilier er popcornaften, er her lidt at fortælle, mens kornene popper.

Tidligere undersøgelser har peget på flere forhold, der giver de største popcorn – bl.a. et højt indhold af stivelse og en tyk ydre skal.

Maria Fernanda Maioli fra universitetet i Maringá i Brasi­lien har foretaget et mere indgående studie.

Efter at have testet 49 forskellige arter og undersøgt varmetransmissionen inde i kornet under popningen er hun kommet frem til, at tykkelsen af den yderste skal er det helt afgørende for, hvor meget et popcorn popper. Det er den, man som forædler skal fokusere på.

Næste skridt for popcornforskerne bliver at iden­tificere de afgørende faktorer for den bedste smag.

Illustration: Ingeniøren
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er ikke kun sorten af majs, der har betydning. Efter at have fået et induktionskomfur (som jo kan give lidt mere varme end et gammeldags) har jeg bemærket, at hvis jeg giver dem fuld varme, så bliver popcornene rundere og fylder vsæntligt mindre - helt ned til 60-70 %.

  • 1
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten