Bagsiden: Nu kan alle bladre i Opfindelsernes Bog
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Nu kan alle bladre i Opfindelsernes Bog

Illustration: Ingeniøren

Her er ugens mest interessante nyhed, som vi bringer, hele to uger før vort tillæg får plads til den. Nemlig at ing.dk’s digitale arkiv, ‘Ingeniørernes Danmarkshistorie’, netop er blevet velsignet med endnu ca. 8.000 siders teknologihistorisk guf.

Herunder også hele to udgaver af ‘Opfindelsernes Bog’, som adskillige læsere har efterlyst. Når jeg skynder mig at råbe op herom på denne fremtrædende plads, skyldes det især en bemærkning, som nu afdøde DTU-professor Ulrik Krabbe kom med i en artikel for nogle år siden, hvor han sluttede en begejstret omtale af bogen således:

”Den flittige læsning af Opfindelsernes Bog omkring 12-års alderen og fremad medførte, at jeg som ret ung blev fast overbevist om, at det var ingeniør, jeg skulle være. Jeg kan have ondt af de unge mennesker, som henslæber flere år på at finde et livservherv, som ville passe dem.”

Denne flotte forside anno 1877 er ikke digitaliseret, men her kan I se den alligevel. Illustration: Ingeniøren

Selv begyndte jeg ganske vist først at læse bogen i 16-17-års alderen, men kan bekræfte, at den havde ganske samme virkning på mig.

Derfor, kære forældre (og bedsteforældre), hvis I vil gøre landet og den opvoksende slægt en tjeneste, så prøv at få jeres børn (og børnebørn) til at læse i de digitale udgaver, som nu kan tilgås fra alle dertil indrettede digitale modtageapparater.

Kun på den måde kan vi komme den grasserende ingeniørmangel til livs!

Man lander direkte på titel­bladet af 1. bind af 1. udgave fra 1877 her: llk.dk/wb7n2j

Men måske er det bedre at starte med den mindre omfattende 4. udgave fra 1926, som var den, Ulrik Krabbe genlæste? I finder første bind her: llk.dk/wgoar0

Da alle og enhver har adgang til vores danmarkshistorie uden nogen som helst dikkedarer, er det bare med at få ungerne i sving!

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først