Bagsiden: Et ‘must-have’ til have- og hudpleje

Illustration: Ingeniøren

Nu er det igen sæson for havearbejde for de af os, som er så heldige at få egen jord under neglene. Fra en ‘spirende have­entusiast’ (og biokemiker) i Roskilde er der i den anledning indløbet en let forundret mail:

Til Lynch

Epsom salt er tilsyneladende et universalt vidundermiddel, der påstås at kunne fjerne alskens dårligdomme hos dig selv, i hus og i haven. Og så er det endda billigt.

Dets kemiske indhold er MgSO4, og ‘husplushave.dk‘ har endda udnævnt det til et makronæringsstof?

Følger man deres link til, hvor det kan købes, kan man se, at det kan fås med en renhed eller i en mængde (det er lidt uklart) på 9,7% mg.

En sæk på 25 kg koster kun 450 kr., så der er nok til ret mange fodbade og andre skønhedskure, foruden nok til at holde sneglene væk fra haven (og ja, de 9,7 % mg skal være 9,7% Mg). Illustration: Privat

Ja-ja, det er svært med store og små bogstaver.

Venlig hilsen

Nina Nielsen


Tak for billederne. Jeg erindrede svagt, at Epsom salt er beregnet til fodbade, men tjekkede så lige, at det også var egnet til mere omfattende skønhedspleje: ”From facials and hair volumizers to pedicures and exfoliants, many celebrities – and their beauty teams – use Epsom salt to look their best”, som der står på det amerikanske ‘epsomsaltcouncil.org’.

Et makronæringsstof, der også fjerner gamle træstubbe (fra husplushave.dk). Illustration: Privat

Det er godt nok forunderligt, at dette mirakelmiddel er undgået min opmærksomhed så længe. Det hjælper åbenbart på alt muligt, både ved udvortes og indvortes brug. F.eks. kurerer det også stress og muskelspændinger, fremgår det af ‘healthline.com’.

Nu er jeg for resten kommet op i den alder, hvor især noget exfoliant kan synes tiltrængt, men mon 25 kg til 450 kr. vil række?

/ Lynch

Illustration: MI Grafik