Bagsiden: Mere om kanoner – og et knust klaver

Illustration: Ingeniøren

Kære Lynch,

jeg læste med et smil og kære minder historien om kanon- afskydningen på Kampsax. Og noget er der om historien, i hvert tilfælde godt nok fra Ostenfeld Kollegiet. Jo, vi støbte og udborede skam en kanon på værkstedskurset, se billedet.

En sådan kanon blev skudt af den 8. april 1972 om morgenen som salut til den, den dag afgående første og meget respekterede og afholdte inspektør på Ostenfeld, Harald Vestergård – se foto af ham i vinduet.

Det var vist ikke den eneste gang, en sådan kanon blev fyret af på kollegiet! Så det ikke selv, men fik fortalt, at de senere på dagen prøveskød med småsten, og skød en af stenene ca. halvt gennem en telefonbog (ca. 5 cm. tyk, hvis der ellers er nogen, der kan huske sådan én!)

Med venlig hilsen

Jørgen Kloster

– – –

Jørgen Klosters kanon, der blev affyret på Ostenfelds Kollegiet den 8. april 1972 som afskedssalut for inspektør Vestergaard, ... Illustration: Privatfoto
... der her vinker farvel til kollegiets beboere samme dag Illustration: Privatfoto

Tak for historien! Også andre læsere har omtalt den nu afdøde inspektør Harald Vestergård med veneration, og ham giver vi gerne disse mindeord.

Der er indløbet flere gode historier om kanonskydning på både Kampsax og Ostenfeld. Men da pladsen er trang her på siden, blev to af dem i denne uge bragt på Bagsidens netudgave hos vores digitale aflægger – læs dem her: ing.dk/bagsiden

Med risiko for at åbne for endnu en brevstorm af mere eller mindre mølædte erindringer vover jeg at bringe endnu en vandrehistorie til torvs. Den er fra dengang, Polyteknisk Læreanstalt havde til huse i de imposante bygninger med en stor rotunde i hele husets højde på Østervoldgade 10 i København:

Kære Lynch!

Når vi nu går i gang med at lette samvittigheden omkring en gammel historie, kan vi så ikke også få belyst den historie, jeg hørte i 60’erne?

Det forlyder, at der ved en polytfest på Østervold engang blev kastet et klaver ud fra en af de øverste etager og ned på flisegulvet i rotunden.

Jeg har aldrig hørt andet end tredjehåndsberetninger herom, men de har til gengæld været talrige!

Er der mon nogen, der kan (vil) bekræfte denne historie?

Med venlig hilsen

Hugo Simonsen

– – –

DtH på Østervoldgade med rotunden blev indviet i 1954. Hvis klaverkastningen er forgået sidst i 50’erne, er der altså stadig håb om at få en tilståelse fra en ca. 90-årig cand.polyt.

/ Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten