Bagsiden: »Mere er De ikke værd«

Civilingeniør Poul Erik Lindelof har skrevet en bog om sit liv i fysik i perioden 1958-2008.

Bogen er nok mest interessant for de mange ingeniører og forskere, som Poul Erik Lindelof har mødt på sin vej, men Bagsiden har med hans tilladelse sakset en lille beretning om, hvordan det var at være i uddannelsespraktik hos Brüel & Kjær i Nærum i 1960.

Poul Erik Lindelof beretter i bogen ærligt om sine med- og modgange samt magtkampe som studerende, civilinge­niør, lektor og senere professor inden for faststof­elektronik på Københavns Universitet. Illustration: Lasse Gorm Jensen

Her blev den unge stud. polyt. placeret i Reparationsafdelingen, hvor lønnen som lærling i praktikperioden var 0,85 kr. i timen.

»Når forskellige instrumenter havde været til udmåling i Fejlanalyseafdelingen, blev der sat en lille seddel på den komponent, der skulle udskiftes, og det var så min opgave at lodde en komponent, der virkede. Så gik instrumentet tilbage til Analyseafdelingen og blev tjekket. Det lærte man sådan set ikke så meget af i de fem måneder.

Holger Nielsen (personalechef og en af de tre direktører, red.) forklarede, at jeg ville få hele min løn udbetalt den sidste dag. Det måtte jeg så acceptere. Den sidste dag på arbejdet blev jeg så kaldt ind til Holger Nielsen og fik udbetalt 100 kr. Jeg var selvfølgelig rasende over denne underbetaling, men han forklarede, at min arbejdsindsats ikke var mere værd.«

Poul Erik Lindelof beretter i bogen ærligt om sine med- og modgange samt magtkampe som studerende, civilinge­niør, lektor og senere professor inden for faststof­elektronik på Københavns Universitet.

Som 70-årig forlod han sin stilling i 2008, hvorefter han lod sig immatrikulere som studerende på Københavns Universitet i forhistorisk arkæologi. Den historie springer vi over her, for den kan du finde beskrevet i artiklen ‘Ingeniør i krydsfeltet mellem fysik og arkæologi’ fra 2018:

Læs også: Ingeniør i krydsfeltet mellem fysik og arkæologi

Min tid i fysik 1958-2008, af Poul Erik Lindelof, Acheo­Physics, 370 sider.

Illustration: Ingeniøren
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Som ny udsprungen ingeniør var jeg i 1968 til jobsamtale hos B&K. Det gik faktisk fint, og jeg blev tilbudt stilling og kunne møde på tirsdag. Ung og uerfaren i jobsøgninger, som jeg var, fik jeg på vej ud ad døren nævnt, at jeg lige ville høre ingeniørforeningen om tilbudet var OK. Næste dag lå et brev i min postkasse: "da jeg øjensynlig ikke var samarbejdsvillig, var tilbudet om ansættelse hermed trukket tilbage".

  • 5
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten