Bagsiden: En let LED-lignings ligegyldige løsning..
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: En let LED-lignings ligegyldige løsning..

Nu var det nok ret indlysende, at den uofficielle opgave i sidste uge vedr. den meningsløse ligning 7,5 W = 48 W + 35,00 kr. om dæmpbare LED-pærer fra firmaet Lampeguru.dk ikke umiddelbart kaldte på en eksakt matematisk løsning.

Illustration: Screendump fra lampeguru.dk

Ikke desto mindre kastede nogle matematiknørder sig over ‘problemet’. Herunder vores videnskabsredaktør, som skyndsomt løste ligningen , men adspurgt om meningen hermed svarede, ”at alle spørgsmål kræver en fortolkning af opgaven, før den kan løses”.

Det var just fortolkningen af den stillede opgave, Morten Ødum efterlyste, og den kom fra vor læser i Gladsaxe:

Kære Lynch.

Løsningen til ligningen fra bagsiden er vel ikke vanskelig.: 7,5W = 48W + 35.00 kr <=> -40,5W = 35.00 kr

Nu ved jeg ikke, hvordan “.” (punktum) skal forstås, da det jo normalt adskiller tusinder i tal på dansk, mens “,” (komma) adskiller decimaler fra heltal. Det kan jo være en syntaksfejl, så der skulle have stået “,” og ikke “.”, for det omvendte er jo gældende visse steder i udlandet.

I så fald er 1W = - 0,864 kr. Ikke svært. Men omvendt kunne det være – og her har vi gang i en noget vidtgående hypotese – at der var tale om en sjusket tilgang til lighedstegnet og for den sags skyld også kommaet og punktummet – og at det skal oversættes til “7,5W pæren svarer til en normal 48W pære, og den koster 35 kr ekstra”.

Ja, vi er næsten ovre i ungdommens SMS-sprog, men det sjuskeri kan vel ikke passe på en Lampeguru?

Med venlig hilsen

Christian Bak


Tak, hermed er sidste uges ligegyldige LED-ligning løst og fortolket (når bortses fra, at både 5,5W og 7,5W åbenbart = 48W?). Hvis firmaet brugte din udlægning af teksten i stedet for at udtrykke sig i pseudomatematiske termer, ville vi være sparet for at løse den slags opgaver her på siden.

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten