Bagsiden: Kaptajn Carlsens transistor er landet på Datamuseet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Kaptajn Carlsens transistor er landet på Datamuseet

Illustration: MI grafik

Den historiske transistor, som Kaptajn Kurt Carlsen med det skæve skib havde fået som gave i 1952 (omtalt den 5. oktober), og som Ole Malmbak i sin tid havde byttet sig til og gerne ville forære til et passende museum, er nu landet hos Datamuseet i Ballerup.

Formand for Datahistorisk Forening, der driver Datamuseet, Finn Verner Nielsen, tager med glæde tage imod donationen af type A-eksemplaret med den specielle historie:

Illustration: Privat

”Vi har jo i samlingen flere af de tidlige transistorer fra nogle af de første computersystemer i Danmark bl.a. fra de ydre enheder omkring DASK (maskinen selv var som bekendt bygget mest med radiorør) og fra 1958 SPAS- systemet hos SAS. Endvidere har vi et eksemplar af Niels I. Meyer-forskningsgruppens første danskfremstillede transistor – den er vist fra 1957.

Vi har derfor mulighed for at lave en lille udstilling med disse første transistorer, hvis udvikling har betydet så meget for it- og databranchen.”

Ja, så fik også denne teknologihistoriske historie en lykkelig slutning!

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først