Bagsiden: Julegaven til ingeniøren, der har alt

Illustration: Ingeniøren

Vor læser i Værløse (som i øvrigt af en eller anden grund er en af landets ingeniørtætteste kommuner) fik en CO2-(mv.)besparende julegave sidste år og fortæller:

Kære Lynch

Julen er nu veloverstået, og jeg havde ønsket mig sokker af bambusfibre og genbrugs- snekæder til bilen. Kort sagt et ikke særligt kreativt eller innovativt valg af julegaver.

Men hvad kan ingeniøren ønske sig, når man har alt?

Heldig var jeg dog. Min søn (på 18 vintre) havde allieret sig med min ingeniør-svigerfar (pensioneret stærkstrøm og i øvrigt nabo).

Jeg havde i længere tid beklaget mig over min families store forbrug af glas. Vi er en almindelig af slagsen med mand og kone samt to større unger. I løbet af dagen kunne hele familiens samling af ”365+”-glas (af svensk oprindelse) sagtens komme i spil.

Sådan nedbringer man forbruget af drikkeglas – hvert medlem af familien får tildelt sin egen farvede elastik. Illustration: Privat

Et glas om dagen måtte være nok, men udfordringen var dog at kunne genkende sit eget glas. Sønnen og svigerfar gik i værkstedet og startede en fælles produktudvikling (helt uden min viden og involvering).

Her er så det endelige resultat, som jeg modtog i julegave: en ‘holder’, hvor hvert familiemedlem har sin egen farvede hår-elastik til at markere vedkommendes glas.

Husfreden er genskabt, og jeg er ejer af en absolut funktionel og brugbar julegave ”til Ingeniøren der har alt”.

Ser allerede frem til næste julegave fra den dynamiske duo ...

Vedhæftet finder I billeder til illustration. Ideen samt billeder må godt kopieres eller misbruges.

Godt nytår og mange hilsener

Henrik Ackermann

– – –

Tak for den konstruktive gaveidé! Man fristes ganske rigtigt at for ofte til at sætte glas i opvaskemaskinen, som overhovedet ikke behøver at blive vasket op, hvis det alligevel har den samme bruger i dagens løb.

Selv har jeg f.eks. en bestemt skabshylde til både mit vand- og mit yndlingswhiskyglas, som jeg evt. blot skyller af i kold vand.

Foruden den energimæssige besparelse har det også den fordel, at jeg altid kan finde mine glas og ikke skal rode i maskinen eller i skabet, hvis tørsten kommer over mig.

Hils din søn og svigerfar og sig tak for ideen!

/Lynch

Illustration: MI Grafik