Bagsiden: Indsigelse: Rigtige minustegn, tak!

Her kommer en lidt forsinket reaktion på min brug af tegnet ÷ for at angive ‘minus’ i en kommentar til en historie om nummereringen af etagerne på en elevator i Hillerød:

Hej Lynch!

Jeg læste om elevatormysteriet i Hillerød og bemærkede, at du, selvom billedet viser ‘–0 ‘ og ‘–1’, skrev ‘÷ 0’ og ‘÷1’ i teksten. Der får du minuspoints for! ;)

Symbolet ‘÷’, kaldet Obelus, bruges normalt som divisiontegn, men i de nordiske lande bruges det nogle gange som en slags minustegn ... Symbolet bruges også for at markere et forkert svar.

Jeg så det første gang for en del år siden, da jeg kom til Danmark og blev meget overrasket. Symbolet ligner jo en brøk med prikker i stedet for tal ...!

Det er altså meget forvirrende med ‘÷’, og jeg så helst, at tegnet kun brugtes som divisionstegn. Men pga. nordiske vaner er det nok en bedre idé at undgå at bruge det og benytte ‘/’ for division og ‘ –’ for subtraktion og minus, som på min lommeregner i Windows.

Mvh Robin de Nijs


Tak for korrektionen – (tankestreg!) du har jo helt ret!

Men på Vognmandmarkens Skole på Østerbro i København Ø, hvor jeg trådte mine barnesko, lærte vi, at ‘÷’ betød substraktion, mens ‘ –’ er en tankestreg.

Som Wikipedia skriver: The obelus was first used as a symbol for division in 1659 in the algebra book ... The usage of the obelus to represent subtraction continued in some parts of Europe (including Norway and, until fairly recently, Denmark).

Hvad man i barndommen nemmer osv.. Men i globaliseringens fornuftige navn bør vi jo rette ind, og dette skulle derfor meget gerne være det sidste ‘÷’ , du ser her på siden!

/Lynch