Bagsiden: Hypersoniske robotplæneklippere

Illustration: Ingeniøren

Nu hvor forårssolen skinner, påskeliljerne spirer, og parcelhusejere som et led i naturens orden begynder at styre mod havecentre og bygge­markeder, er det ikke mærke­ligt, at Torsten Andersen lod sig besnære af en annonce for robotplæneklippere i Give Ugeavis.

Selv den mindste model robotplæneklipper klarer mageligt en plæne på størrelse med Bornholm. Men så skal den også lige lade op. Klik på billedet for at forstørre det. Illustration: Torsten Andersen

Hypersoniske plæneklippere, påpeger han:

»Det er jo egentlig bare for Husquarnaklippere, men de må være tunede, hvis den mindste kan holde 600 km2 klippet, eller også er det nogle store bæster.«

Nu ligger det Bagsiden fjernt at regne i ‘journalist­enheder’ som fodboldbaner, men en hurtig udregning viser, at det mindst ville beløbe sig til 42.000 af slagsen. Så hellere en klippefast måleenhed som Bornholm, hvis areal på 589 km2 altså snildt kunne klares af den lille model 305, der ifølge annoncen »passer til alle haver«.

»Hvis de skal kunne dække en million gange, hvad man normalt forventer, skal de køre et par mio. km/t. Man skal se sig godt for, når man går på et areal, der bliver klippet af sådan et bæst,« lyder advarslen fra vor læser i Give.

Illustration: Ingeniøren