Bagsiden: Hvad er det mon for en skruedims?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Hvad er det mon for en skruedims?

Illustration: MI grafik

Vor læser i København S har gået tur langs en lokal, historisk (og nedlagt) jernbane, og nu må han have hjælp af Bagsidens (tilsammen) alvidende læsere til at opklare, hvad det var for en skruedims han fandt:

Hej Lynch

En dag jeg var ude at gå tur ved Amager-banen, fandt jeg dette instrument. Det virker ved, at man vrider håndtaget, så der presses et stempel mod bunden. Bunden kan skrues af, så man kan komme noget ind i den. Har knækket nødder med den, selv om det er en langsommelig process.

Illustration: Privat
Illustration: Privat

Der var lidt hvidt pulver på indersiden, hvilket jeg ikke gjorde mig nærmere bekendt med, men blot vaskede bort.

Den er lavet af rustfrit stål, og vejer hele 470 gram. Cylinderen er 8,7 cm i højden, med påskruet bund. Selve kroppen af cylinderen er 3 cm bred.

Den er da lidt spændende :-)

Med venlig hilsen

Karsten Nielsen

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Mange tak for udredningen. Hidtil brugte jeg den kun til at holde poser nede i mit sous-vide kar, og knække nødder.

Men jeg har nu ladt mig inspirere, og vil se om ikke det kan lade sig gøre at presse sine egne suppeterninger. (Maggi-urt, det 3 krydderi, salt... eller sådan noget)

  • 1
  • 0

Så fik jeg testet en suppeterning.

Dehydrerede purløg og maggie-urt (løvstikke).

Myrdede det i en morter, med det 3 krydderi, salt og løgpulver.

Tilsatte en smule oliven-olie, og miksede det godt igennem.

Herefter tilsatte jeg maltodextrin, til olien antog fast form.

Så var det bare at presse løs, og det virkede fint. Vil nok bruge
kokos-olie næste gang, idet den bliver fastere.

Har også smagt på bouillonen, det var slet ikke så ringe enda.

  • 1
  • 0

Jeg har fremstillet en lignende, dog ikke med egen skrue, men til at presse med en skruetvinge. Håndsæbe stumper presses sammen til et nyt lille rundt sæbestykke til rejsebrug. Intet må gå til spilde (i min familie)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten