Bagsiden: Er den helt uden sprit?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Er den helt uden sprit?

Illustration: Ingeniøren
Illustration: Søren Laurentius Nielsen

Kære Lynch:

Supermarkedskæden Meny sælger nu ‘Bright Water’ – fremstillet af vand, salt og strøm (!?) som hånddesinfektion.

De fortjener næsten at komme om ikke på for-, så på Bagsiden.

Venligst,

Søren Laurentius Nielsen

– – –

Ak-ja, det har jo nok hastet med at få det skilt sat op.

Man kunne for resten mistænke Google Translate for også at være skyld i en komma­fejl i prisen ...

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Bright Water er hypochlorsyre, som lader til at have gode desinficerende evner, især ved indvortes brug. I hvert tilfælde efter et par hurtigt opslag på hjemmesider. Der er en del beskrivelse på siden https://da.hypochlorousacid.com/ Samme side fortæller også om fremstillingsmetoden, som netop er at sætte strøm til saltvand. Så der er vel ikke nogle faktuelle fejl i beskrivelsen? Okay, "Verdens bedste" i anprisningen er måske nok at stramme buen lidt rigeligt.

 • 2
 • 2

Well hypochlorsyre i basisk opløsning er det vi andre kalder Klorin, og jo det er desenficerende.... Og den bassiske del af Klorin er primært for at stabilisere hypochloritten da den ellers vil dampe af som chlor hvis der er chloridioner i sur opløsning til stede (det er der desværre flere rengøringsfolk der har fundet ud af på den hårde måde i tidens løb når de pludselig har stået midt i et chlorgas uheld når de har blandet Klorin med WC-rens)

 • 3
 • 0

Well hypochlorsyre i basisk opløsning er det vi andre kalder Klorin, og jo det er desenficerende....

Versionen baseret på strøm lader ikke til at være af en høj nok koncentration til at chloren friviligt forlader det PH neutrale medie.

Klorin vil sikkert være ganske godt til at vaske hænder i, men det kræver sikkert en del efterskylning.

Det jeg angreb var at man forsøgte at gøre grin med et produkt, som var det grander vand, slangeolie eller andet godt. Umiddelbart synes jeg det var lidt for groft baseret på minde små 30 sekunders undersøgelse.

 • 0
 • 6

Kære Brugere.

Hypoklorsyre dannes ved en elektrolyse med salt og vand. Det har intet med almindelig klorin at gøre. Det tager i desværre helt fejl af. Produktet er pH neutral og er derfor ikke skadeligt for mennesker, dyr, miljø eller andet.

I behøver ikke at tro på hvad jeg skriver her. Produktet er nok noget at det meste veldokumenterede produkt i verden og derfor er enhver velkommmen tiil at bruge internettet og søge viden. Det er ikke fair at kritisere et produkt hvis ikke man magter at sætte sig ind i hvad det er for noget.

Der er en der skriver at det er at stramme buen at skrive at det er verdens mest effektive desinfektionsmiddel. Jeg tager gerne udfordringen op. Hvilket produkt er mere effektivt?

 • 0
 • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten