Bagsiden: Generalkonsulens hadegave mv.

27. marts 2020 kl. 02:00
Bagsiden: Generalkonsulens hadegave mv.
Illustration: Ingeniøren.
Artiklen er ældre end 30 dage

Mens pengene vist også fosser ud af pensionskasserne, går mine tanker især til de hjemmearbejdende, karantæneramte børnefamilier, som nu får prøvet at skulle holde sammen på en familie under påtvunget samvær.

Lad mig derfor tage et tilfældigt greb i kramkisten med trøstens ord til de hårdest ramte. Nogle ’taglines’ fra Bagsiden engang i 1990’erne kan vist genbruges lige nu:

– A baby is God’s opinion that the world should go on.

– Grandchildren: Gods reward for parents to survive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Baby on board, mom on Valium.

Ja, andre har prøvet det før jer - og har overlevet!

Men hvad så, når ungerne endelig sover eller er solidt parkeret foran iPad’ens ’MatematikFessor’, mens firma-pc’en er sat på pause?

Jo, idag omtaler vort tillæg på side 16 et helt nyt tilbud til alle historisk interesserede: godt 17.500 sider digitaliserede tidsskrifter, som blev udgivet af Industriforeningen fra 1838 til 1898.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her vil blot jeg friste med at nævne, at man den 1. januar 1866 i foreningens Månedsskrift kan beskue den viste bordopsats, som Industriforeningen havde fået udført som en ”Hædersgave til den, navnlig af den danske Handelsstand, vel fortjente Generalkonsul H. Pontoppidan i Hamborg”.

Opsatsen er udført i forening af fire kunstnere, fremgår det, og selv om man ikke plejer at bringe den slags billeder, ”have vi dog troet, at det vilde være vore Læsere kjærkomment, om vi her gjorde en Undtagelse fra Reglen ... ”

Hvilket viser, at moderne skifter – idag ville mange nok kalde den hædersgave for en hadegave ...Lynch

PS.: Læs selv historien her: e-pages.dk/ingarkiv/ 10934/240

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger