Bagsiden: Genbrug - 45-årigt komfur savner ny ovnpakning ...

Illustration: Ingeniøren

Omtalen af Hans Bendix Pedersens 47 år gamle tørretumbler i forrige uge (nr. 20-21) fik vor læser i Stenløse til at melde sig med et næsten lige så bedaget, men nok mere slidt, hvidevareklenodie:

- Godt gået. Med et par timers daglig brug i 45 år har dette komfur fungeret omkring 30.000 timer. Illustration: Komfur

Til Lynch.

Jeg vil så byde ind med et Voss Jubilette-komfur, der har udført 45 års hårdt arbejde, idet min kone, som er uddannet økonoma og klinisk diætist, laver næsten al den mad, vi får, helt fra bunden, hvilket nok har krævet et par timer i køkkenet hver dag.

Det er således betragteligt mange flere driftstimer, end man byder en tørretumbler.

Undervejs har ingeniørmanden dog måttet udskifte ovnens varmelegemer, betjeningskontakter og ovnpakningen, men nu har reservedelsleverandørerne sat et dødeligt hug ind, idet sidstnævnte ikke kan skaffes.

Ovnen har dog fået en begrænset levetidsforlængelse, ved at vende pakningen, så hvis der findes en fixer med en løsning, hører jeg gerne herom, så bliver det så godt som nyt igen.

Jørgen Kristensen

– – –

Ja, målt på driftstimer yder jeres komfur en fin præstation. Jeg sender gerne besked videre fra eventuelle indehavere af en Voss Jubilette- ovnpakning anno ca. 1975, så jeres ovn kan få et endnu længere liv.

Men alle dine reparationer minder mig i øvrigt om anekdoten om farfars hammer, som min far satte nyt skaft på og jeg gav et nyt hoved. Men det er jo alligevel stadig farfars hammer ...

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kære Jørgen Kristensen Hvis jeres sejglivede komfur på bagsiden af nr. 22/23 er magen til det, vi havde engang – og det tyder billedet på – så har det på 45 år haft et stand-by-forbrug på ca. 8000 kWh. Så måske du skulle overveje at stoppe næste gang, pakningen trænger til at vendes!

Med venlig hilsen Jørgen Schjær-Jacobsen

  • 1
  • 1

Kære Jørgen Kristensen Kære Jørgen Kristensen Hvis jeres sejglivede komfur på bagsiden af nr. 22/23 er magen til det, vi havde engang – og det tyder billedet på – så har det på 45 år haft et stand-by-forbrug på ca. 8000 kWh. Så måske du skulle overveje at stoppe næste gang, pakningen trænger til at vendes!

Med venlig hilsen Jørgen Schjær-Jacobsen

De fleste komfuerer har intet standby forbrug. Er der et tænd/sluk ur, kan der være et meget lille standby forbrug, men det plejer ikke at være stort for et mekanisk ur.

Det er en god idé at tjekke standby forbruget, også for at se om der skulle være overgang i komfuret. Prøv at sluk alt, så måleren står stille. Tænd herefter gruppen til komfur, men uden at tænde for komfuret. Begynder måleren at snorre, så regn standby forbruget ud. Hvis det kun er nogen få hundrede kroner om året, kan det være rimeligt for et ældre ur. Er der ingen ur der går konstant, må der ikke være et forbrug. De fleste mekaniske ure bruger for under 50 kr. om året.

  • 4
  • 1

"anekdoten om farfars hammer, som min far satte nyt skaft på og jeg gav et nyt hoved. Men det er jo alligevel stadig farfars hammer"

Eller, når samtlige planker i et skib efterhånden er skiftet. Er det så stadig samme skib? :-)

  • 0
  • 0

Jeg har et tilsvarende komfur stående fra et hus jeg har overtaget. Det ser også ud som om det lige er taget ud af indpakningen. Jeg er ved at renovere køkkenet, og komfuret var allerede slæbt ud i garagen (til bortskaffelse) da jeg så dette indlæg. Pakningen ser ligeledes ny ud. Der står Type 39 442 på bagsiden, jeg ved dog ikke om det er præcist samme model, men det er dit hvis du gider hente det, eller de reservedele der kunne være interessante.

  • 4
  • 0

Alternativt kan du købe paksnor og lim som bruges til låger på brændeovne. De kan købes i f.eks 2.5 meters længde og vil nemt kunne tilpasse ovnen.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten