Bagsiden: Fremme venter Internet of Things ...

15. maj 2020 kl. 02:001
Bagsiden: Fremme venter Internet of Things ...
Illustration: Ingeniøren.
Artiklen er ældre end 30 dage

Vor pensionerede læser i Herlev, Erik Laursen, kan til fulde forstå Gurli Nyander Poulsens ingeniørmand, hvis evner som vaskemaskinereparatør hun fortalte os om på Bagsiden 1. maj. For han arbejder nemlig selv på nogenlunde samme måde, hvilket formentlig skyldes, at det i hans drengetid var hans største fornøjelse at skille tingene ad for at finde ud af, hvorfor de virkede, og så blev han jo ingeniør. Han fortæller:

”I dag gik det ud over en stick-støvsuger, hvor børstehovedet ikke længere virkede. Det var tysk kvalitet, som ikke var beregnet på at skulle skilles ad af hvem som helst, meeen det blev den nu, og den knækkede ledning blev fikset.

Sidste år løb vi ind i samme problem, som beskrevet af Gurli. En ellers flere gange fikset vaskemaskine – også af tysk kvalitet – gav næsten op efter mere end 20 års trofast samarbejde. Diagnosen blev stillet til nedslidt motorkul.

Nu er jeg ikke længere så veltrænet, så jeg lige kan vende bunden i vejret på sådan en kraftkarl, så der måtte en udskiftning til – til trods for, at de friske motorkul lå på lager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men en ny verden åbnede sig for mig – IOT – Internet of Things!

Så nu står der et nyt vidunder, som kan udfordre mig med dens muligheder via en smartphone.

Jeg kan til enhver tid spørge den, hvornår den er færdig, hvor meget vand og strøm den har brugt, og jeg kan få at vide, hvor meget sæbe der er tilbage.

… Og min kone sukker, men ikke fordi hun ikke har fået en ny vaskemaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu skal jeg så i gang med at finde nye ting til IOT ud over alle lamperne, røgalarmerne og alt det andet.

Vi skal i øvrigt til at have nyt køkken … Kan I se mulighederne?”

– – –

Tak for historien. Ja, i den forstand bliver ingeniører og andre med en teknisk/analystisk uddannelsesbaggrund såmænd aldrig helt ‘arbejdsfrie’.

Men jeg kan i øvrigt oplyse, at Erik Laursen både bor og er opvokset i Herlev. Her hans gamle folkeskole nu lavet om til ældreboliger, og hans gymnasium er nedlagt. Det samme gælder for resten hans ingeniøruddannelse og alle de firmaer, han har arbejdet hos (senest næsten 30 år hos Mærsk Olie og Gas med ansvar for netværk og firewalls mm.).

Men faktisk har generationerne de seneste 200 år haft det på samme måde, omend nok med stigende frekvens.

Således forgår alverdens herlighed ...Lynch

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. maj 2020 kl. 16:40

"Her hans gamle folkeskole nu lavet om til ældreboliger, og hans gymnasium er nedlagt. Det samme gælder for resten hans ingeniøruddannelse og alle de firmaer, han har arbejdet hos"

Interessant; Min folkeskole og gymnasium eksisterer stadig, men bortset fra Magasin hvor jeg var studentermedhjælp, er samtlige andre virksomheder jeg har arbejdet for nu borte og væk. Min nuværende arbejdsplads er der dog stadig :-). Jeg havde nogle år i radio/TV/HiFi branchen, men den er praktisk talt ikke eksisterende mere.

  • Pladebutikkerne er væk
  • Videoudlejningerne er væk
  • Der er vel ikke mange foto butikker mere
  • Er der stadig computerpushere - Jeg husker stadig de mange butikker på Silicon Alley

Spændende at se hvilke andre brancher der forsvinder før vi kommer ud på den anden side af Corona.