Bagsiden: Emilio Hestepis serverer en milliard pizzaer

Illustration: enmilliardpizzaer.dk

Hvis man kan autogenerere en ­milliard rap-sange, der omhandler pizza, så er der jo ingen åbenlys grund til at lade være.

Den danske rapper Emilio ­Hestepis, hvis alter ego hedder Niels Kern og arbejder som it-supporter i Undervisningsministeriet, har gjort det med hjemmesiden enmilliardpizzaer.dk, hvor man får en ny pizza-rap, hver gang man klikker ‘Bestil nu!’

»Pizzaer er oplagt, fordi de har mange toppings, og så er de jo altid meget oppe i tiden,« siger Emilio Niels Kern Hestepis til Bagsiden og fortæller lidt om den tidskrævende opbygning af sin prosa.

Sammen med en makker har han investeret to års fritid i at fodre en algoritme med ti forskellige hjemmekomponerede 80 bpm beats samt ti varianter af hver af de otte efterfølgende blokke a to linjers tekst.

De første sætninger indgår i kategorien ‘indledning’, så følger ‘begrundelser’, pizzanummer og ingredienser, indtil man når frem til de ti bud på en afslutning. De bidder kan så shuffles i nærmest det uendelige.

Inspirationen fik han som teenager, da den danske forfatter Peter Adolphsen i 2007 udgav værket ‘En million historier’, som – inspireret af den franske systemdigter Raymond Queneau – består af ti sider, som er skåret i vandrette strimler med tekst, så man selv kan sammensætte en historie med varierende handling.

»Nu har vi teknologien til at automatisere det, og jeg synes godt, man kan kalde pizzaen for gastronomiens svar på kombinationspoesi,« lyder det for os meget valide argument fra Emilio.

Vi bestilte straks en pizza (tilsæt selv beat i hovedet):

Hey hallo, hey halli hallo
Ringer fordi jeg har fråder på
Der findes dage, hvor jeg klarer mig selv
Og så dage som i dag, hvor jeg beder om hjælp
Hvad angår fyld har jeg tjekket menuen
Og skal bede om en nummer 123
Den med ærter og kyllingekuber
Hvide asparges – det lyder da super
Med salvie, men uden sumak
Og to pakker henlangt rulletobak
Og lynfriterede rotteskæl
Og taleggio lavet på hoppemælk
Og hvis nu du lige har det liggende
Vil jeg gerne ha en klat smør i midten
Det vist det hele, så hvis ellers det er fint
Kigger jeg forbi om ti min.

Genialt!

Når Bagsiden er gået så ivrigt ind i sagen, så skyldes det naturligvis, at det lyder som lidt af et hack til at komme nemmere om ved forskelligt arbejde, herunder artikler i Ingeniøren.

Nyheder har jo også mange toppings, så kunne man mon indsætte en række evergreens, som en motor kunne shuffle til forskellige artikler? Så kunne man jo smide benene op, trykke på en knap og aflevere 100 mil­lioner nyhedsartikler i en ruf, hvis vi fraregner beatet.

Vi syntes, det var værd at prøve, og er derfor gået Emilio, Peter og Raymond lidt i bedene ved at sammensætte nogle linjer, som vi tænker sagtens kunne indgå i en rask shuffle med forskellige andre lækre toppings som Njals Tårn, Femernforbindelsen, finansloven eller planloven – ingen ville opdage det!

Og sidder der i øvrigt andre derude og har et godt og skævt lifehack (det behøver ikke at rime), som I kunne dele med os andre, så vi kan smide benene op lidt oftere, uden at nogen opdager det, så send det endelig til bagsiden@ing.dk. Vi må jo hjælpes ad.

Vi bestiller en artikel (og igen må du selv tilsætte et beat):

Hey hallo, hey halli hallo
Skriver fordi der er deadline på
Vi har skandaler, der lurer, der er byggesjusk
Og en chef eller en ansat, der har lavet lidt fusk
I dag er den gal med Lynetteholm
Københavnerne raser, stemningen er olm
»Det’ miljøet, det er dyrt, der er støj og larm
At de bruger vores penge gør mig frygt’lig harm«
Det er typisk, det går galt, det’ en klassisk brist
Så vi linker til artiklen, hvor vi skrev det sidst
Vores dyreliv det dør, hvis der ik’ bli’r reageret
Et politisk citat må vi straks få arrangeret
Ministeren har lovet, der bli’r ringet tilbag’
Op til valget er det bare med at finde en sag
Der er heller ingen udsigt til, at cirkusset slutter
Så vi har en nyhed mere klar om 10 minutter

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det var på RUC, og min (meget lidt) programmerbare skrivemaskine kunne dog noget med at sammensætte tilfældigt plukkede linjer fra en liste. Med lidt kreativitet fik jeg den til at generere et utal af vellignende problemformuleringer for projekter på Basisuddannelsen, naturligvis med det lokalt ønskede fokus på marxisme og samfundskritik. Min vejleder syntes ikke det var morsomt.

  • 6
  • 0

I min dunkle fortid som DBA på relationsdatabaser i 1990'erne, udnyttede min glimrende kollega Kim SQLs livsfarlige kapacitet for at danne kartetiske produkter til at arrangere den mest imponerende børnefødselsdagsmenu nogensinde.

Et simpelt gentaget join af toppingstabellen med sig selv gav en liste med et ufatteligt antal pizzaer, som børnene kunne vælge mellem, og som han lavede på bestilling og smed i ovnen. Der var fx:

1) ost, tomat, skinke, pølse 2) tomat, skinke, ost, pølse 3) pølse, tomat, skinke, ost 4) osv.

Ungerne var dybt imponerede: Orv, ovre ved X's far kan man vælge mellem 100 forskellige slags pizzaer!

/Bo

  • 1
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten