Bagsiden: DTU’s kvadrater og kvadranter

Letbanebyggeriet skaber kvadrantrod på DTU Campus Lyngby. Illustration: Hans Rosendal

I juni kunne vi berette om kuk i koordinatsystemet på DTU, da det nye vandværk, som ligger i 3. kvadrant på det, som nu hedder DTU Campus Lyngby, er forsynet med et skilt med tallet 84, i modsætning til alle andre bygninger i 3. kvadrant, der begynder med 3, hvilket alle nuværende og tidligere DTU-studerende vil vide.

Hans Rosendal har været en tur forbi Lundtoftesletten og på baggrund af skiltningen, som er sat op i forbindelse med letbanebyggeriet, spørger han, om koordinat­systemet i det hele taget stadig eksisterer. Det her viste skilt viser således, at kvadrater kører den ene vej og kvadranter den vej, skriver han til Bagsiden.

Måske er det derfor, flere er blevet helt firkantede ved et mangeårigt ophold på Lundtoftesletten.

Illustration: Ingeniøren
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg tror ikke systemet med kvadranter blev brugt i 90'erne. Jeg gik der i flere år, uden at bemærke at området skulle være delt op i kvadranter (eller kvadrater)... ;-)

  • 0
  • 6

Jeg tror ikke systemet med kvadranter blev brugt i 90'erne.

Jeg kender ikke en eneste tidligere Dth/DTU-studerende, som ikke ved, hvad man refererer til, når noget ligger i 1., 2., 3. eller 4. kvadrant.

...og som set i fx Kraks vejviser fra 1998, hed Knuth-Wintherfeldts Allé, Henrik Dams Allé, Asmussens Allé og Koppels Allé hhv. "1. kvadrantvej", "2. kvadrantvej", "3. kvadrantvej" og "4. kvadrantvej" langt op i 90'erne.

Af en eller anden grund syntes Lyngby Kommune vel engang, at de skulle omdøbes - med det resultat, at ingen nu kan huske, hvilken af de 4 veje, der ligger hvor. Det kunne man før...

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten