Bagsiden - DTH’s Dreikommavierzehn-hold
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden - DTH’s Dreikommavierzehn-hold

Illustration: Ingeniøren

Kære Lynch

Måske du kan finde plads på Bagsiden til en lille historie fra sportens verden?

I slutningen af 60’erne var udflytningen af DTH (nu DTU) til Sletten i Lundtofte ved at være tilendebragt, og mange studerende var på plads på kollegierne i omegnen. Men der var ikke mange muligheder for et lokalt socialt liv og f.eks. ingen lokale sportsfaciliteter.

International klub. Manolis Papadakis fra Grækenland (nr. 12) i kamp for DTU Basket. Manolis er i øvrigt kemiingeniør fra DTU med job i Danmark Illustration: Nicolas Fierfort

Men en gruppe af studerende fandt på tværs af studieretninger sammen om at danne et basketball-team. Man blev enige om at mødes til nogle træningskampe mod andre hold, men på grund af den manglende idrætshal kunne man ikke træne sammen, så taktikken blev lagt i S-toget på vej til modstanderne.

Det holdt ikke i længden.

Kommunen bevilgede så et par ugentlige træningstimer på den nærliggende Baunegårdsskole, og dermed var der basis for at etablere en klub, hvilket skete i starten af 1970. Kvinderne kom med allerede året efter, og klubben fik navnet Polyteknisk Idræt – forkortet PI. Med ingeniørstuderende som medlemmer blev klubbens bomærke selvfølgelig til et π.

I de kommende år kom der flere klubber på DTH. De ville også gerne bruge betegnelsen Polyteknisk Idræt. Derfor blev vores navn forlænget til PiiBBK (Polyteknisk Idræt Basketballklub), med to gange ‘i’ som følge af stavemåden for π. Samtidig undgik vi forvekslinger med foreningen ‘Politiets Idræt’ ...

I mange år gik det fint med at hedde PiiBBK – stadig med et π som bomærke. Men det kunne dog give nogle forståelsesproblemer i udlandet. Som da en af vores spillere skulle forklare navnet i Tyskland: ”Dreikommavierzehn Basketballclub …”.

Men DTU, som nu ikke længere hed DTH, ønskede for 10 år siden at strømline sportsklubberne. Derfor måtte vi tage navneforandring til DTU Basket. Men indholdet forblev det samme – en klub med mange traditioner, men nu uden π.

Gennem de 50 år er ca. 1.000 studerende gået gennem klubben som medlemmer, og vi har gennem årene haft masser af venskabsklubber på tekniske universiteter i udlandet, som har givet medlemmerne mange gode oplevelser.

I dag er klubben meget præget af DTU’s internationalisering – mange studerende fra Syd- og Østeuropa sætter i dag sit præg på klubben.

Helt specielt må dog nævnes klubbens herre oldboys- hold, hvor enkelte spillere har taget hele turen med fra begyndelsen af 1970’erne – og stadig bilder sig ind, at de kan spille basketball.

I forbindelse med 50-års jubilæet i starten af 2020 vil klubben gerne i forbindelse med gamle medlemmer, som har lyst til at mødes til en hyggelig dag den 21. marts 2020.

Skriv til piibbk50@gmail.com – så hører du fra os.

Mvh. Jørgen Pedersen

– – –

Tak for historien! Det er ikke så tit, vi får lejlighed til sportsreportager her på siden, og vi skylder at tilføje, DTU Baskets kvinders 1.-hold i øjeblikket spiller i næstbedste række, dvs. 1. division, mens herrerne befinder sig i 3. division ...

I ønskes alle en god 50-års jubilæumsfest!

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten