Bagsiden: Er dobbelt så koldt = halvt så varmt?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Er dobbelt så koldt = halvt så varmt?

Illustration: Ingeniøren

Hej Lynch

On a related note vil jeg gerne henvise til, at det absolutte nulpunkt fik ny definition i maj 2011. Det blev publiceret på de finske sider af Wikipedia (og de må jo om nogen vide det).

Frit oversat: ”Det absolutte nulpunkt er defineret efter Mikael Granlunds kropstemperatur, fordi han er den mest koldblodige fyr i verden.”

Brødr. Price i sneen, hvor de kokkererede i en temperatur, som var dobbelt så kold som en kummefryser. Se historien på dr.tv her: https://llk.dk/mxl275. Illustration: Screendump

Denne videnskabelige landvinding blev gjort i forlængelse af Mikael Granlunds spektakulære mål til 1-0 mod Rusland ved VM i ishockey – en kamp, Finland endte med at vinde.

Observationen er publiceret på netmediet Youtube, hvor det kan genses (og genhøres!) her: llk.dk/ishvy0

Jeg har forsøgsvis trans- skriberet og oversat speaket (som her bringes stærkt forkortet. red.):

”…At se den unge troldmaiii JAAAAAAAA Manden skyder LAVER ET MÅL MANDEN SKYDER. ET AF VM-HISTORIENS BEDSTE MÅL. DER SAMLER HAN PANDEKAGEN OP OG VIPPER DEN RUNDT...Øjjjjjj – himlen våger over os. Måååååål… HUTTELIHUT!”

Med venlig hilsen

Søren Pedersen

– – –

Tak for transskriptionen, som med fordel kan læses sammen med klippet på Youtube – sportskommantatorhysteri i absolut særklasse!

Her bør vi nok notere os, at finske Mikael Granlunds kølighed formentlig overgår sportsjournalisten Magnus Simonsens legendariske definition af et tilsvarende fænomen i et referat af en fodboldkamp for 60 år siden: ”kold som en brøndgravers røv”. De er jo seje deroppe.

Jeg kan i øvrigt Google mig til, at vi for nylig tabte i ishockey med cifrene 1-7 til USA, så vi kan åbenbart godt bruge den finske definitionpå det absolutte nulpunkt noget mere

/Lynch

Illustration: MI Grafik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten