Bagsiden: Decimal-ASCII - Fy skamme sig!
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Decimal-ASCII - Fy skamme sig!

Den lille kode-gåde fra en af efternølernørderne for nylig, som skrev vores mantra ("I?m a nerd and I?m proud") med ASCII-koder (0073 0146 0109 osv.), kunne jeg ikke se noget galt med, for det virkede fint med alt-tasten på mit pc-klaveriatur. Men det kunne vor læser ("der voksede op med NEUCC?s første IBM-maskiner") til gengæld:

Kære Lynch!

Du skal slippe for flere nørdberetninger, men en kommentar må knyttes til den såkaldte "ASCII-nørd" på Bagsiden af Ingeniøren uge 47:

En rigtig nørd ville vel bruge ASCII-coden - som alle os andre - enten octalt eller i hex! Jeg mindes endnu alle de fejl, mine studerende lavede, når man skiftede mellem Intels og Motorolas maskinkode med pre-/post-ops!

Men jeg oplevede aldrig, at de anvendte decimal-ASCII - og selv Word bruger da stadig unicode i hex i sin symbol-map!

Eller er jeg så agterudsejlet ?

Mvh. Kurt Madsen


Tja, jeg synes, du lyder ret tjekket! Men jeg har heller aldrig skullet skifte mellem Intels og Motorolas maskinkode - og slet ikke med "pre-/post-ops"!

Men lad mig lige advare alle jer andre ASCII-kodekyndige om, at dette ikke er starten - men faktisk både begyndelsen og slutningen - på en artikelserie om dette alt for esoteriske emne!

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten