Bagsiden: Danmarks mærkeligste badebro
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Bagsiden: Danmarks mærkeligste badebro

Illustration: Ingeniøren

Kære Lynch.

Seks trin op - også for kørestolsbrugere Illustration: Carsten Lau
Sliske til kørestole? Eller hvad mon er meningen? Illustration: Carsten Lau
Nødløsning. Øh, til kørestole? Illustration: Carsten Lau

For nylig har Kbh. Kommune renoveret Nordhavnen – i øvrigt meget flot – og uden for den nye mole er sænket et kunstigt vrag til glæde for turister og for de mange lokale dykkerklubber.

Men når man skal i vandet for at dykke eller snorkle, skal man forcere en stor ny stenmole, og for at muliggøre passagen har man ud for vraget opsat en slags bro hen over stenene. Som man kan se på billederne, starter broen med nogle trin op til et øvre plateau hen over stenene (hvilket giver ok mening), men så har man valgt at designe noget, der er tæt på et frit fald. Eller i hvert fald en meget stejl rampe, som ville være egnet, hvis man skulle stå på ski ud i vandet.

For folk til fods, iført dykkerudstyr, giver det en krævende og farlig tur ned ad ‘affyringsrampen’.

Jeg har fået fortalt, at flere dykkerklubber har rettet henvendelse til Kbh. Kommune og forundret spurgt til, hvad man havde tænkt på, da de designede broen.

Svaret er himmelråbende og helt på niveau med designet i sig selv: Kommunen afviser klagerne og henviser til, at der skal være fri adgang for alle, så de har valgt at tage hensyn til kørestolsbrugere …

Kommunen vil efter sigende ikke uddybe, hvordan man har tænkt sig, at kørestolsbrugerne skal tage sig op over de første seks trappetrin, ligesom man åbenbart forestiller sig en kørestol tage den ned af rampen med 120 km i timen. For ikke at tænke på, hvordan man skulle komme op af vandet igen med kørestolen.

Som en krølle på historien har nogen sat en hjemmelavet badestige op. Folk har åbenbart haft problemer med at komme op af vandet.

Med venlig hilsen

Carsten Lau

– – –

Tja, det er godt nok en mærkelig måde at tilgodese kørestolsbrugernes behov på – uden at gøre det, og på bekostning af alle andre brugere af broen. Nordea-fonden har finansieret det kunstige vrag, men hvem der er ansvarlig for badebroens design er vist lidt uklart.

Jeg har sendt historien til Københavns Kommunes tekniske forvaltning, og nu afventer jeg en rigtig god forklaring.

/Lynch

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Kørestolsegnet? Tak for en god latter:-)
Forunderligt at vore skattepenge går til så inkompetent virke.

I Farum Midtpunkt havde vi en praktisk ståltrappe som gik lige ned til stoppestedet.
Men da arkitekten ville have en ny flot - men ubrugelig - indgangsportal oprettet for mange, mange millioner kroner blev ståltrappen fjernet.
Nu skal vi gå en lang omvej.

Normalt bliver beboerdemokratiet spurgt når der foretages ændringer.
Men her skete det i ly af natten, ingen vidste noget.

Mit gæt er at ståltrapper ikke rangerer særlig højt i arkitekters bevidsthedsniveau mht.
farve, form og praktisk anvendelighed.

  • 1
  • 0

I Bagsidens omtale af den mærkelige 'badebro' ved det kunstige vrag i Københavns Nordhavn kom Carsten Lau uafvidende til at klantre kommunen for broens besynderlige design.
Det viser sig imidlertid, at kommunen ikke har haft en snus med den sag at gøre, ligesom hensynet til kørestolbrugere heller ikke er inde i billedet.
Formålet med den mystiske bro er kun at gøre det nemmere for dykkerne at komme i vandet, idet de ellers skal kravle på molens sten. Broens uhensigtsmæssige design skyldes, at der ikke var råd til mere, fortæller formanden for dykkerklubben 'Regina Maris' i Brøndby, Johan Wedel Nielsen, der har stået for projektet.
I får hele historien på Bagsiden i næste uge. Vh. Lynch

  • 6
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten