Bagsiden: Atomisbryder genkendt i Netto

Illustration: Mads Wag­ner

Da bagsidelæser Mads Wag­ner en dag stod i Netto for at købe rejer fra Rejehuset til weekenden, kom han til at se nærmere på låget.

Den hyggelige rejekutter på låget af bøtten med grønlandske rejer fra Netto viser sig ved nærmere eftersyn at være en russisk atomisbryder af Arktika-klassen (herunder), påpeger skibsingeniør Mads Wagner. Illustration: Mads Wag­ner
Illustration: Wikimedia/Nikolai Zaytsev

»Jeg er skibsingeniør og kender en del til skibe. På låget er afbilledet et skib, som jeg formoder Nettos fabrikant har tænkt var en hyggelig lille grønlandsk rejekutter, det er det dog ikke … det er en russisk atomisbryder af Arktika-klassen,« skriver han og underbygger sin påstand med billederne her.

»Det synes jeg er lidt sjovt, da jeg tænker, at Netto ikke ønsker at signalere en holdning til enten atomkraft som drivmiddel eller international arktisk storpolitik.«

Og for at følge sagen til dørs skrev Mads Wagner til Netto og forelagde dem den præ­kære sag. Efter en rum tid kom følgende svar retur:

»Tusind tak for din mail. Interessant observation – men dejligt, vores kunder er opmærksomme og kommer med input.

Vores ­indkøbsafdeling har været i dialog med vores Private Label Team, som bekræfter, at det er en gam­mel emballage, hvorfor vi desværre heller ikke har nogen historik eller designmanual liggende på den. De nævner, at vi generelt i videst mulig udstrækning forsøger at bruge ofte stemningsbilleder og miljøfotos på vores emballager.

Du skal have tusind tak for henvendelsen og input. Det vil vi helt sikkert tænke over i fremtidige designs.«

Kan man tolke denne forklaring anderledes end, at designeren af emballagen skruppelløst har brugt den russiske atomisbryder, der i øvrigt frem til 2016 var verdens største og mest kraftfulde, til at hensætte kunderne i en stemning, hvor de får en ubændig trang til en rød reje?

Illustration: Ingeniøren
Emner : Skibe
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

…at billedet er public domain så man skal ikke spørge nogen om noget.

Man fandt billede af skib med is og tænkte ikke nærmere at nogen kan genkende skibet.

 • 12
 • 0

I sin tid i "MAD" var der tegneserien "Spy vs. Spy". Den havde altid en anden historie gemt i baggrunden.

 • 3
 • 0

Den typiske "Ingeniøren" læser burde dog være begejstret for den avancerede teknologi, der findes i en russisk "Atomisbryder", og samtidig være klar over, at kuldioxidproblemet - hvis der er et problem- ikke kan løses uden atomkraft. Og at det på alle måder er mere effektivt og billigere at satse på atomkraft end ustabile, back-up krævende teknolgier som vind og sol.

 • 3
 • 11

..er det den atomdrevnde reje-ubåd, der ligger under isen, som fanger rejerne nedefra - for dét havde rejerne ikke set komme, før de kunne nå at stave til rejecocktail.

 • 1
 • 2
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten