Bagsiden: Adgang forbudt for partikelfysikere i krøllet tøj

20. maj 2022 kl. 06:001
Bagsiden: Adgang forbudt for partikelfysikere i krøllet tøj
Illustration: IPAC22.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ingen skal bryde sig om at dukke op til konferencen for partikelfysikere i krøllet, beskidt eller flosset tøj, ifølge invitationen. En dress­code, der naturligvis udløste rasende protester. Illustration: IPAC22.


Journalister, it-udviklere og forskere er generelt kendt for deres manglende sans for tøjmode. Og det er ikke noget, nogen skal forsøge at ændre på.

Det samlede partikelfysi­kersamfund kom i oprør, da der til konferencen IPAC22, der afholdes i juni Bangkok, blev udsendt en dresscode, der blandt andet forbød kvinder at møde op i bukser og mænd i mønstrede skjorter.

Professor David K. Smith fra University of York i England udsendte et rasende tweet, som spredte sig som en lynild:

»We are creative academics. We go to conferences to share ideas. As long as people aren’t wearing bikinis or speedos and don’t have swastika tattoos on the side of their face, I really couldn’t care less what they look like.«

En eller grænse er der åbenbart for udklædningen i videnskabelige kredse, men kritikken fik arrangørerne til at ændre dresscoden til, at beklædningen skal være i overensstemmelse med
»internationale standarder«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om det indebærer retten til krøllet tøj, må nok komme an på en prøve.

Illustration: Ingeniøren.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. maj 2022 kl. 17:06

En lille rettelse! IPAC (International Particle Accelerator Conference) er ikke en partikelfysik konference, det er en accelerator konference!