Baggrund: Klimaaftale for energi og industri tager de første, nødvendige skridt

Plus22. juni 2020 kl. 21:364
Baggrund: Klimaaftale for energi og industri tager de første, nødvendige skridt
Illustration: Energinet.
Ny klimaaftale leverer ikke de store CO2-reduktioner, men får »fikset« en lang række formelle hindringer for eksempelvis mere fjernvarme, og får samtidig udlagt de langsigtede teknologispor
Artiklen er ældre end 30 dage

Med en CO2 reduktion på bare 3,4 mio. ton CO2 i 2030 ud af en netop genberegnet manko på 20 mio. ton – så lyder den nye klimaaftale for energi og industri ved første øjekast ikke særlig ambitiøs. Ikke mindst fordi de 3,4 mio. ton i reduktion er inklusive de 0,7 mio. ton CO2 reduktion, som affaldsaftalen fra forleden bidrog med.

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
26. juni 2020 kl. 13:34

Politikerne burde skippe ordet klima i alle deres love og aftaler, og kalde det CO2 i stedet. Alle tiltagene har jo til hensigt at mindske udledningen af CO2 (og andre klimagasser) i Danmark, men det har jo ingen indflydelse på vores klima og vejr.

2
25. juni 2020 kl. 09:44

Lomborg har en overordnet tilgang til hele miseren med "klimalovgivning". Man kan få. eks. se her. De sociale omkostninger og det helt unødvendige lovtiltag kritiseres.

1
23. juni 2020 kl. 09:17

Jeg bor i Gentofte Kommune. Jeg har et ønske: At kommunen med den nye aftale får lov til at genoptage udbygningen af fjernvarmenettet. Det har man arbejdet med i mange år, men for et par år siden blev udbygningen totalt stoppet efter bestemmelser fra Energistyrelsen (eller hvad det nu hedder). Så mens en relativt stor del af kommunen er forsynet med fjernvarme ligger der stadig en pæn del tilbage med gas- og oliefyr (herunder mig).

Jeg har en frygt: At der bliver opstillet en stribe af varmepumper med tilhørende støjende, udendørs installationer (kompressor (?), ventilator mm.). Specielt luft-til-luft systemer. Nogle siger at det er ikke et problem, for man kan bare sætte det på nordsiden af huset. Jotak. Den enes nordside er naboens sydside (og dermed terrasseside).

Prøv at tage til et sommerhusområde i Nordsjælland i perioder hvor der skal varmes op. Det ene støjende anlæg efter det andet. Om sommeren er det jo ligegyldigt da det varme brugsvand sikkert produceres med en el-vandvarmer, men efterår/vinter/forår er det en pestilens. Jeg boede selv i et lejet sommerhus i Nordsjælland i 3 uger i april/maj her i foråret. Man kunne tydeligt høre hvordan de forskellige anlæg startede og stoppede inkl. husets eget anlæg.