Badtrans.b-computerorm spreder sig
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Badtrans.b-computerorm spreder sig

En ny orm, badtrans.b, er ved at inficere et stigende antal computere via Microsoft Outlook-mailprogrammer. IT-sikkerhedsfirmaet Cert blev opmærksom på badtrans.b tirsdag i sidste uge.

"Ormen har en høj gennemslagskraft og spreder sig meget hurtigt, også her henover weekenden. I slutningen af sidste uge troede vi, at den ikke ville blive et større problem, men flere og flere pc-brugere bliver nu ramt. Ormen kommer ind på en computer som tilsendt email og går selv i gang med at sende sig selv videre via adresser på alle ulæste emails, - også selvom pc-brugeren ikke har åbnet emailen med ormen," siger chefkonsulent Preben Andersen fra Cert.

Ormen er en trojansk hest, som lægger en exe-fil på brugerens computer. Exe-filen starter et program, der forsøger at opsnappe information om brugernavne og passwords ved at registrere indtastning på brugerens tastatur. Oplysningerne sendes derefter videre - formentlig til opfinderen af ormen. Ormen udnytter en kendt mime-sårbarhed i Outlook, og en opdatering af Outlook fra Microsofts hjemmeside er nok til at slippe for problemer med badtrans.b-ormen.

"De, som har konstrueret badtrans.b, har spekuleret i, at brugerne ikke er på forkant med udviklingen ved for eksempel ikke at opdatere serviceprogrammer og antivirusprogrammer. Hvis pc-brugerne opdaterer begge dele, så er badtrans.b ikke noget problem," siger Preben Andersen.

Hvis en computer først er blevet smittet med badtrans.b, så kan pc-brugere gå ind på større IT-sikkerhedsfirmaers hjemmesider for at blive testet og selv finde værktøj til at scanne systemet.

IT-sikkerhedsfirmaet McAfee har kategoriseret badtrans.b som den fjerde mest problematiske i øjeblikket, selvom badtrans.b ikke ødelægger computere. Ifølge McAfee blev Badtrans.b opdaget første gang den 4. november.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først