Badtrans.b-computerorm spreder sig
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Badtrans.b-computerorm spreder sig

En ny orm, badtrans.b, er ved at inficere et stigende antal computere via Microsoft Outlook-mailprogrammer. IT-sikkerhedsfirmaet Cert blev opmærksom på badtrans.b tirsdag i sidste uge.

"Ormen har en høj gennemslagskraft og spreder sig meget hurtigt, også her henover weekenden. I slutningen af sidste uge troede vi, at den ikke ville blive et større problem, men flere og flere pc-brugere bliver nu ramt. Ormen kommer ind på en computer som tilsendt email og går selv i gang med at sende sig selv videre via adresser på alle ulæste emails, - også selvom pc-brugeren ikke har åbnet emailen med ormen," siger chefkonsulent Preben Andersen fra Cert.

Ormen er en trojansk hest, som lægger en exe-fil på brugerens computer. Exe-filen starter et program, der forsøger at opsnappe information om brugernavne og passwords ved at registrere indtastning på brugerens tastatur. Oplysningerne sendes derefter videre - formentlig til opfinderen af ormen. Ormen udnytter en kendt mime-sårbarhed i Outlook, og en opdatering af Outlook fra Microsofts hjemmeside er nok til at slippe for problemer med badtrans.b-ormen.

"De, som har konstrueret badtrans.b, har spekuleret i, at brugerne ikke er på forkant med udviklingen ved for eksempel ikke at opdatere serviceprogrammer og antivirusprogrammer. Hvis pc-brugerne opdaterer begge dele, så er badtrans.b ikke noget problem," siger Preben Andersen.

Hvis en computer først er blevet smittet med badtrans.b, så kan pc-brugere gå ind på større IT-sikkerhedsfirmaers hjemmesider for at blive testet og selv finde værktøj til at scanne systemet.

IT-sikkerhedsfirmaet McAfee har kategoriseret badtrans.b som den fjerde mest problematiske i øjeblikket, selvom badtrans.b ikke ødelægger computere. Ifølge McAfee blev Badtrans.b opdaget første gang den 4. november.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten