Avis: Briterne halverer JSF-køb
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Avis: Briterne halverer JSF-køb

Storbritanniens forsvarsministerium forbereder netop nu en halvering i antallet af JSF-kampfly til det britiske forsvar.

Det fremgår af en artikel i The Guardian, der refererer centralt placerede kilder i det britiske forsvarsministerium og militæret.

Storbritannien har ellers planer om at købe 138 kampfly, der blandt andet skal afløse Harrier-flyene på to nye hangarskibe kaldet CVF. Men forventninger om, at forsvarsbudgettet vil blive beskåret med 10 til 30 procent medfører, at der kun bliver råd til ét nyt hangarskib til flåden, der dermed får brug for færre kampfly.

Ifølge avisen The Guardian pønser Storbritannien på at halvere indkøbet af JSF-fly. Årsagen skulle angiveligt være, at briterne kun får råd til ét hangarskib, mod planlagt to. Illustration: Lockheed Martin

»Hangarskibene er truet, så der vil helt sikkert blive tale om en stor reduktion i antallet af JSF-kampfly,« siger en militær kilde til avisen.

Ifølge avisens oplysninger bliver der ikke truffet beslutning, før det britiske valg i juni 2010, men der er ved at dannes konsensus i Forsvarsministeriet om, at briterne ikke har råd til to hangarskibe, der med JSF-flyene inkluderet vil koste 25 milliarder pund, svarende til 206 milliarder kroner.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten