Avanceret solcellehus indstillet til Produktprisen

DTU Byg har indstillet Solar Decathlon-projektet til Produktprisen. Projektet er tænkt som et integreret design - det vil sige, at det er udstyret med det nyeste inden for energibesparende teknologier, der er tænkt sammen i et intelligent design. Huset er et såkaldt plusenergihus - det vil sige, at det producerer mere energi, end det forbruger - og lever allerede op til Bygningsreglementets 2020-krav.

Regeringen lægger i sin nye energiaftale op til, at CO2-udledningen i 2020 skal være 34 pct. mindre, end den var i 1990. Energiforbruget skal være faldet med 12 pct. i 2020 i forhold til 2006, og godt og vel 35 pct. af vores energi vil komme fra vedvarende energikilder.

Solar Decathlon-projektet understøtter med sin brug af vedvarende energikilder og brug af energibesparende teknologier regeringens arbejde med en klimaplan, der skal reducere udledningen af drivhusgasser og fremme produktionen af vedvarende energi.

FOLD er prototypen på et bæredygtigt plusenergihus, der producerer mere energi, end det forbruger. Huset er blevet til i et unikt samarbejde mellem studerende og forskere ved DTU Byg og danske virksomheder inden for byggesektoren. Illustration: DTU

Ved den nyligt afsluttede konkurrence i Madrid opnåede Solar Decathlon-projektet en førstepræmie inden for en af de vigtigste discipliner, nemlig solenergi-integrationskonceptet.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs indstilling af Solar Decathlon FOLD