Avanceret klimastyring i hjemmet indstillet til Produktprisen

Har en boligejer flere forskellige energisystemer kørende, er der nu hjælp på vej til bedre styring. Det er Klimadan, der har udviklet en avanceret klimastyringsenhed, der er uafhængig af, hvilket varmesystem man måtte anvende. Nu er produktet Energy Master 400 indstillet til Produktprisen i kategorien Bæredygtighedsprisen.

'Har man f.eks. allerede en varmepumpe og en solfanger, så vil EMC 400 hele tiden sikre, at varmepumpen har den højest mulige temperatur i energikilden. Er der f.eks. ekstra meget overskudsvarme i solfangeren, kan EMC 400 omgå varmepumpen og lave centralvarme og varmt brugsvand direkte helt uden at starte varmepumpen. Har man ikke brug for varmen på det tidspunkt, vil EMC 400 dirigere varmen ned i jordslangen, hvis det kan betale sig, og dermed lagre energi til senere.

EMC 400 veksler altså kontinuerligt mellem at sende overskudsvarme ned i varmekilden, lave direkte centralvarme samt varmt brugsvand og almindelig varmepumpe- og solfangerdrift. Dette eksempel er blot én af hele 7 programmer, som EMC 400 kan indstilles til,' skriver Klimadan i deres indstilling.

Læs også: Energy Master indstillet til Produktprisen

Systemet er desuden forberedt for smartgrid, hvilket gør, at det eksempelvis vil være i stand til at lagre energi, når prisen på el er billig.

'Det er aldrig før set, at man benytter sig af direkte brineshuntning og intelligent energilagring, således, at man udnytter varmekildernes kapacitet 100 procent hele tiden, hvilket er godt, dels for forbrugernes pengepung, men i særdeleshed for miljøet!' skriver selskabet videre.

Klimadan understreger da også de miljømæssige gevinster ved produktet:

'Med EMC 400 er man i stand til at nedsætte udledningen af CO2 med hele 75 procent, i forhold til når der anvendes oliefyr. EMC 400 gør altså, at udledningen af CO2 reduceres yderligere 35 procent i forhold til brugen af alternative energikilder, hvorfor man sikrer den absolut bedste udnyttelse af energien, der findes på markedet i dag. Det, at vi er i stand til at tilbyde et produkt, der sparer så meget på udledningen af CO2, som det er tilfældet, er af stor betydning for Jordens fremtid, hvis man ser på det i det store hele.

Netop udledningen af CO2 og andre drivhusgasser er den største udfordring, Verden står overfor, og den har stor betydning for os alle sammen. Vi har derfor alle et ansvar for, at bidrage positivt til udviklingen på området. Der er et enormt potentiale i EMC 400, hvorfor vi mener, at netop vores produkt er et kvalificeret bud på en bæredygtig løsning i forhold til private forbrugeres udledning af CO2,' skriver de.

Ingeniørens Produktprisen 2012 - kom og vær med

Illustration: Marci Papineau Gottlieb

Læs alt om Produktprisen herEt væld af produkter er indstillet til Produktprisen 2012, og dommerne går nu i gang med at vurdere hver og et.
I år har der været så stor interesse for arrangementet, at vi har besluttet at udvide det til en hel dag med et skarpt konferencespor - alt sammen om produktudvikling. Det bliver afholdt hos Aalborg Universitet i Nokias gamle bygninger i København.

Her vil man eksempelvis høre om trends inden for produktudvikling som 3D-print og brugerdrevet innovation, og man har mulighed for at få praktiske råd om patentering og finansiering.

Uddelingen af priserne sker ved et arrangement den 7. november. Se programmet og tilmeld dig her

Dokumentation

Læs Klimadans indstilling ef EMC 400