Avancerede betalingskort giver adgang til netbanken, men ikke i Danmark

Mastercard har netop introduceret, hvad virksomheden beskriver som den næste generation af betalingskortteknologi, i Singapore. Kortet har display og tastatur, og det kan bruges til netbank-login og med tiden også saldo-visning. Det oplyser Mastercard i en pressemeddelelse.

Kortet har også almindelig betalingskort-funktionalitet, altså det kan bruges til at betale med. Derudover har det så et displayet et lille tastatur. Kortet kan således generere engangskoder (OTP - one time password), når man er på vej i netbanken. Altså som med NemID og nøglekortet i Danmark.

Mastercard oplyser desuden, at der proppes yderligere funktioner på kortet udover generering af engangskodeord, så displayet kan vise realtidsinformationer om saldoen på kortet, bonuspoint, seneste transaktioner og så fremdeles.

Mastercard Display Card, som korttypen kaldes, er lanceret i samarbejde med Standard Chartered Bank Singapore, og det bliver produceret af NagraID Security. Fra januar 2013 vil brugere af Standard Chartered Online Banking eller Breeze Mobile Banking skulle anvende kortene til login.

»I Singapore, har mange kunder flere banker. Vi brainstormede på måder at gøre det bekvemt og sikkert for vores kunder. Spørgsmålet var: i stedet for at sende kunderne endnu en fyldig token, kunne vi så erstatte noget, der allerede fandtes i kundernes tegnebog? Det var der, kredit-, debit- og hævekort straks faldt os ind,« udtaler V. Subba, regional leder af detailbankprodukter i Singapore og Sydøstasien, Standard Chartered Bank ifølge Mastercards pressemeddelelse.

Også i Danmark har netbankkunder bliver der anvendt engangskoder til login. Men tanken om at forvandle et betalingskort til kodegenerator vinder ikke umiddelbart genklang hos NETS (det tidligere PBS) og DanID, der står bag NemID. Pressechef i begge organisationer, Søren Winge, henviser til, at der allerede er en elektronisk token udover det analoge nøglekort, der kan generere engangskoder.

»Med nøgleviseren har vi allerede en digital NemID OTP-løsning, som både kan bruges til at give adgang til netbanken - både til kontokig, så man kan se sin saldo, og til at gennemføre transaktioner. Vi har ikke planer for yderligere tiltag i den retning, herunder at tænke denne funktionalitet ind i et betalingskort.«

Udover Singapore bliver Mastercard Display Card også rullet ud i et stigende antal banker rundt om i verden, hvor Standard Chartered Bank står bag den største lancering.

Det første Mastercard Display Card så dagens lys i 2010.

Dokumentation

PRM: MasterCard Introduces Next Generation ‘Display Card’ Technology, a first for Singapore

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Når man har monopol, så er incitamentet til at innovere ikke stort, og det er incitamentet til at skære i omkostningerne heller ikke.

Måske burde man overveje at skabe konkurrence på løsningerne, så der findes mindst to uafhængige udbydere af nets og danids tjenerster.

Så kunne folk selv vælge sin digitale signatur, og nr en borger valgte et firma, så gik pengene til det firma.

På den anden side kan butikker og banker selv vælge mellem hvem som skal varetager deres kort.

Det burde skabe mere innovation og fokus på omkostninger.

Vh Troels

 • 1
 • 0

Jeg mener ikke at Danmark (som jo samlet er på størrelse emd en gennemsnitlig forstad til Hamborg...) er stor nok til flere SSO-løsninger.

Den eklatante fejl vi begår, er at spille hele løsningen i hænderne på et privat foretagende, som ydermere er under bankernes kontrol...

En dansk SSO-løsning burde have været etableret i statsligt regi og med brug af anerkendte internationale standarder. NemID lider under "Not-invented-here"-syndromet.

 • 1
 • 0

Singapore har ca lige så mange indbyggere som danmark så hvis de er store nok til flere løsninger er vi også.

Og at NETS/DanID siger de ikke har interesse i denne teknologi er blot et bevis på hvor snævertsynede de er

 • 0
 • 0

Danmark er et elektronisk uland og det vil vi forsat være sålænge det er virksomheder som NETS der bestemmer.

Mere grotesk er det at alle ved at magnetstriben ikke er sikker nok og alligevel så er del af alle de nye kort der blev udstedt i oktober i uden chips - det gælder bl.a. for VISA elektron.

 • 0
 • 0

Jeg mener ikke at Danmark (som jo samlet er på størrelse emd en gennemsnitlig forstad til Hamborg...) er stor nok til flere SSO-løsninger.

Den eklatante fejl vi begår, er at spille hele løsningen i hænderne på et privat foretagende, som ydermere er under bankernes kontrol...

En dansk SSO-løsning burde have været etableret i statsligt regi og med brug af anerkendte internationale standarder. NemID lider under "Not-invented-here"-syndromet.

Hvad er der i vejen med at bruge internationale standarder og udvikle/bruge fælles løsninger på tværs af grænserne?

 • 0
 • 0

"Med nøgleviseren har vi allerede en digital NemID OTP-løsning, som både kan bruges til at give adgang til netbanken"

Ja, det er meget muligt men jeg kan altså ikke få presset den nøgleviser ned i mit kortetui/pung - det ville jeg kunne med den på min Dankort/Visa!

Jeg har rigeligt ragelse i mit nøglebundt - jeg behøver ikke også en bøvet NemIdnøglering

(Ja, jeg kan selvfølgelig bare bruge nøglekoret, men helt ærligt - vi er i 2012 - kunne vi måske komme ud over papirløsninger?)

 • 0
 • 0

Der findes flere "betalingskort" lignende systemer, der kan bruges i forbindelse med login, og øge sikkerheden. Engangskoder, er en af de dårlige metoder, og hvis MasterCard'et ikke byder på noget bedre, så kan jeg godt forstå, at NetID ikke ser nogen grund til at investere i det. Vent, til der kommer en løsning for fremtiden. Eller vælg en standard, der trods alt har en højere sikkerhed.

Som eksempel, findes der kort, der har en fotocelle, som læser indformationer fra skærmen, og de kan tilbyde større sikkerhed end normale engangskoder.

 • 0
 • 0

Tag et billede af nøglekortet med din smartfone

3.2 Opbevaring af bruger-id, adgangskode og nøglekort/nøgleviser

Du skal være opmærksom på, at du;

•skal opbevare dit bruger-id, din adgangskode, dit nøglekort/din nøgleviser sikkert og forsvarligt, så andre ikke kan få adgang til at bruge dem,

•ikke må oplyse din adgangskode, dine nøgler eller overlade dit nøglekort/din nøgleviser til andre,

[b]•ikke må scanne dit nøglekort, indtaste dine nøgler på eksternt medium eller på anden måde digitalisere eller kopiere nøglerne,[/b]

•ikke må skrive din adgangskode ned,

•ikke må opbevare adgangskoden sammen med dit nøglekort/din nøgleviser eller skrive adgangskoden på dit nøglekort/ din nøgleviser.

Så nej det er ikke løsning

 • 0
 • 0

det må folk sgu da selv om, man har jo alligevel dankort og nøglekort i pungen, eller de fleste har.

Nej det må de netop ikke - en ting er at du ikke passer bedre på og render rundt med dit nøglekort og kreditkort i samme pung - det er din dumhed - men regler siger ganske klart at du ikke på nogen måde må kopiere det - og så er den ikke længere.

 • 0
 • 0

Man må heller ikke køre over for rødt!

Nej - men det er også kun tumper der gør det.

Kurt: Der er nogen det har tømt min konto Bank: Ja det kan vi se - men de har hævet pengene med dit kreditkort og brugt den rigtige NemId - hvordan er det muligt? Kurt: Det er fordi jeg havde det samlet i min pung og en kopi på min telefon - dækker I tabet? Bank: Hop i havet Kurt eller gå og leg på motorvejen!

 • 0
 • 0

Man må heller ikke køre over for rødt!

Selvfølgelig må man ikke det, og de idioter der gør det burde ryge direkte i spjældet.

 • 0
 • 0

[quote]Man må heller ikke køre over for rødt!

Selvfølgelig må man ikke det, og de idioter der gør det burde ryge direkte i spjældet.[/quote]

Burde og burde, fakta er at det sker, i øvrig er det vel bedre at have sit nøglekort som et billede på mobilen end ved siden af dankortet og koden skal jo stadig gættes. Desuden er nøglekortet vel en udmærket sikkerhedsforanstaltning, pinkoden kan jo aflures i enhver brugs.

 • 0
 • 0

[quote][quote]Man må heller ikke køre over for rødt!

Selvfølgelig må man ikke det, og de idioter der gør det burde ryge direkte i spjældet.[/quote]

Burde og burde, fakta er at det sker, i øvrig er det vel bedre at have sit nøglekort som et billede på mobilen end ved siden af dankortet og koden skal jo stadig gættes. Desuden er nøglekortet vel en udmærket sikkerhedsforanstaltning, pinkoden kan jo aflures i enhver brugs.[/quote]

Jamen så må du heller fortælle dem det - de bliver nok helt vilde med at hører dine geniale ide

 • 0
 • 0

Jeg kender ingen der kører over for rødt lys og så melder sig selv bagefter, gør du?

Eftersom det kun er idioter der kører overfor rødt lys så kan man forestille sig de kan finde på hvad som helst.

 • 0
 • 0

Google is your friend (when the journalists relax on a Friday afternoon):

http://www.nidsecurity.com/microsite/maste...

Det er således ikke kun i sydøstasien, at MC-kredit-kodekortet vinder frem. Desuden er det en nyhed fra 2011. Altså cirka et år gammel.

Det kunne være morsomt, hvis fx Turkish Economy Bank (TEB) havde lov til at oprette en filial i Danmark.

Den første bank, der skifter væk fra NemID, kan regne med mig som ny lønkontokunde (hvis ellers øvrige vilkår matcher).

 • 0
 • 0

Et smart card med flere logonkoncepter er vejen frem. I den forbindelse kan jeg nævne, at også danske firmaer har udviklet avancerede smartcard løsninger til netbank,f.eks. Quard Technologies og Cardlab. Der savnes en langsigtet dansk strategi og jeg efterlyser en gennemførlighedsanalyse. Lige til orientering. Det nævnes i et tidligere indlæg, at det er op til brugeren selv om han eller hun vil opbevare nøglekort (som et foto) på sin mobil. Hertil er at sige, at banken alene hæfter for misbrug, der ikke skyldes groft uforsvarlig adfærd fra brugerens side. Så selv om man mener, at man har fundet en bekvem løsning, så kan den i sidste ende komme til at koste rigtig dyrt.

 • 0
 • 0

Uddrag fra artiklen, 6. afsnit: "Også i Danmark har netbankkunder bliver der anvendt engangskoder til login"

hvad er det for en gang sludder?

 • 0
 • 0

hvad er forskellen på at have sit nøglekort samme sted som sin mobil og så have sin mobil med et billede i af nøglekortet, altså sandsynligheden for at den ene løsning er værre end den anden?

 • 0
 • 0

hvad er forskellen på at have sit nøglekort samme sted som sin mobil og så have sin mobil med et billede i af nøglekortet, altså sandsynligheden for at den ene løsning er værre end den anden?

Hvis billede af dit nøglekort er på din mobil og den bliver tyvet så mister du både din mobil og din nøglekort - ved at holde tingene adskilt så er der mindre chance for at miste begge dele på en gang. Det er blandt andet derfor man heller ikke skal have både nøglekort og kreditkort samlet i f.eks. ens pung.

Jeg har f.eks. mine kreditkort i den ene lomme i jakken og mit nøglekort i bukserne - så skulle nogen nole min pung (det er lidt svært har nemlig en lynlås på lommen i inderlommen) så ryger kun mine kort og de kan spærres med et opkald - og stikker de fingerne i mine bukselommer så er det kun nøglekortet der ryger.

Det er heller ikke kun telefonen de tænker på - det de er bange for er at hvis det ryger på ens pc/telefon og den bliver hacket/stjålet eller man gemmer i en dropbox/sky og det stjæles der fra. - En ting er at de hacker - men har du både kontoadgang og log-in informationer samlet på din pc gør du det for nemt for de grimme typer.

Bruger du f.eks. din telefon til banken og den både har log-in og kort så....

Hold tingene adskilt og øg sikkerheden - for din egen skyld - og har du dummet dig og du mister penge og de finder ud af det er din egen skyld så kan du vinke farvel til erstatning - derfor.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten