Automatisering skar leveringtid ned fra otte uger til én dag

7. september 2010 kl. 14:293
Dansk Robot forenings årlige automatiseringpris går til Vola for at have udviklet et komplet automatisk produktionssystem, som reducerer gennemløbstiden i produktionen med 41 dage.
Artiklen er ældre end 30 dage

Førstedagen af messen "Automatik 2010" i Brøndbyhallen, blev brugt til at uddele Automatiseringsprisen 2010. Prisen gik i år til teknisk chef Peter Krogh og chef for produktionteknisk afdeling Jan Steen Jørgensen hos armaturproducenten Vola.

Det har de gjort sig fortjent til ved at opbygge ét enkelt automatiseringanlæg, hvor hele virksomhedens produktsortiment kan fremstilles.

Det drejer sig om 650 forskellige armaturer og i modsætning til for ti år siden, hvor gennemløbstiden i produktionen var 42 dage for et produkt, så tager det nu bare en enkelt dag. Alle varianter leveres fra dag til dag, mod tidligere, hvor leveringstiden var seks til otte uger.

Masseproduktion af specialprodukter

Ved hjælp af det nye produktionsanlæg er Vola i stand til at levere produkter, som er tilpasset den enkelte kunde, samtidig med at de udnytter fordelene ved masseproduktion. Her har principperne omkring Lean Manufacturing været til at optimere produktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud fra ni støbte grundelementer kan alle 650 varianter færdigproduceres. Det reducerer behovet for lager betragteligt. Selve produktionen sker på et 225 kvadratmeter stort område, hvor CNC-maskiner, robotter og transportsystemer sikre, at seriestørrelser helt ned til et enkelt styk kan produceres inden for et døgn.

Formanden for Dansk Robot Forening, Leif Dalum kalder Vola et "foregangeksempel" for mellemstore danske produktionsvirksomheder:

»De har automatiseret på en intelligent måde, som også har medført værdier som kortere leveringstider og reducerede lagre. Dette er et forretningsmæssigt unikt setup, der ikke kan kopieres af virksomheder fra Indien, Kina eller andre lavtlønslande,« siger Leif Dalum.

Dokumentation

Dansk Robot Forening

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
7. september 2010 kl. 15:14

I artiklen står der fejlagtigt, at "hele virksomhedens produktsortiment kan fremstilles" i dette anlæg. Det omtalte produktionsanlæg producerer udelukkende de armaturer der mures ind i væggen. Altså ingen forkromning.

2
7. september 2010 kl. 14:53

Hvad med overfladebehandlingen den kan da ikke være udført før bearbejdningen.

1
7. september 2010 kl. 14:47

Så kan de vist godt bruge nogle af dem i kommunerne, udlændingeservice m.v.