Australien varsler Indonesien: Hold øje med vragrester fra MH370
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Australien varsler Indonesien: Hold øje med vragrester fra MH370

De indonesiske myndigheder skal til at holde et vågent øje med deres kystlinjer, efter at Australien har udsendt et varsel om, at vragrester fra det forsvundne malaysiske fly, MH370, kan skylle i land på Indonesiens kyster.

‘Det er muligt, at nogle materialer kan være drevet til den indonesiske kystlinje, og en varsling er blevet sendt til landet om, at myndigheder skal være på vagt over for mulige vragrester fra flyet,’ skriver den australske myndighed med ansvar for eftersøgningen, ATSB, i en pressemeddelelse.

Læs også: Naviair med i gratis overvågning: Slut med forsvundne passagerfly

I en ellers rutinemæssig skriftlig opdatering om eftersøgningsindsatsen nævner myndigheden helt til sidst, at det australske transportsikkerhedsagentur jævnligt modtager henvendelser fra australiere, der mener at have fundet vragrester fra det forsvundne fly.

Selvom myndigheden tilkendegiver, at alle disse henvendelser undersøges grundigt, skriver den samtidig, at beregninger viser, at eventuelle flydende vragrester må være drevet væk fra den australske kyst og mod vest og udpeger altså Indonesien som den mest sandsynlige destination.

Det er længe siden, der sidst har været nævneværdigt nyt om den omfattende eftersøgning, der snart kører på ottende måned. I øjeblikket fokuseres indsatsen omkring at få kortlagt havbunden i området langs ‘den syvende bue’, som er det sted, flyet sidst gav livstegn fra sig og forventes at være løbet tør for brændstof.

Læs også: Ubesvarede satellitopkald giver nyt spor i jagten på MH370

Indtil videre har man kortlagt 140.000 kvadratkilometer af havbunden. Kortlægningen skal ske, før det er muligt at undersøge bunden med dybtgående droner, som man tidligere har gjort det i det indsnævrede område, hvor man troede at have hørt undervandspinger fra flyets sorte boks.

Malaysia Airlines Flight MH370 forsvandt fra alle radarer 8. marts kort efter midnat lokal tid og havde 239 mennesker om bord.