Atomkraftværk har lækket radioaktivt vand til Hudson-floden
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Atomkraftværk har lækket radioaktivt vand til Hudson-floden

Et atomkraftværk kun 60 km fra New York City har lækket store mængder radioaktiv tritium-holdig væske til grundvandet og Hudson-floden. Det oplyser blandt andre New Yorks guvernør, Andrew Cuomo.

Det er sket på Indian Point-kraftværket, der allerede er kendt for en stribe uheldige episoder. Det seneste år har kraftværket således været udsat for en elektricitetsfejl i reaktorkernen, en transformatorbrand og en alarmfejl, opsummerer CBS News.

Strømfejlen i reaktoren var forårsaget af en fugleklat, der formåede at kortslutte en strømforsyning seriøst nok til at systemet automatisk lukkede en reaktor, skriver Gothamist.

Kraftværket ligger lige ned til Hudson-floden og kun ca. 60 km fra New York City. Tålmodigheden blandt naboer, politikere og miljøforkæmpere i området er derfor ved at være brugt op, skriver flere amerikanske medier.

»Det er en katastrofe, der venter på at ske, og det burde lukkes,« klager Paul Gallay, der er direktør i miljøorganisationen Riverkeeper for eksempel til CBS News.

400 gange grænseværdien for drikkevand

Guvernøren for New York oplyste i februar i en pressemeddelelse, at der i tre af områdets 40 kontrol-brønde er målt alarmerende høje niveauer af radioaktivitet. I en enkelt af dem er niveauet i forbindelse med udslippet steget med 65.000 pct. i forhold til normalen.

Her er strålingsniveauet målt til 8 mio. picocurie pr. liter, hvilket dog ikke udgør en fare for beboerne i området, da udslippet er isoleret, udtaler guvernøren til Fortune Magazine.

Det er til trods for, at grænseværdien for radioaktivitet i drikkevandet i USA er kun 20.000 picocurie pr. liter. Guvernøren har dog også offentliggjort et brev, hvor han beder selskabet Entergy, der driver kraftværket om at undersøge episoden nærmere.

Selskabet selv oplyser til Fortune Magazine, at udslippet skyldes et midlertidigt system, der blev brugt i en periode i januar, hvorefter det blev fjernet igen. Der er derfor ingen vedvarende lækage, oplyser virksomheden, der har dedikeret sin hjemmeside med den rammende adresse SafeSecureVital.com til at fortælle, hvor sikker teknologien er.

Det er skuffende at et se fagbladet lade sig rive med på en usaglig shitstorm. Tritiumudslippet kommer ikke til at påvirke mennesker eller natur. Det var så isoleret og ubetydeligt, at det var under bagatelgrænsen.

BUCHANAN, NY – Entergy today released updated findings from follow up groundwater tests at the Indian Point nuclear power plant that confirm anticipated fluctuations in tritium levels. These levels continue to pose no threat to public health or safety.

The most recent samples from onsite groundwater monitoring wells show elevated levels of tritium from the first readings – with the highest concentration rising by about 80 percent, fluctuations that can be expected as the material migrates.

Even with the new readings, there is no impact to public health or safety, and although these values remain less than one-tenth of one percent of federal reporting guidelines, Entergy again made voluntary notification to the NRC, state agencies and other key stakeholders.

Samples will continue to be taken regularly from the monitoring wells, in accordance with Indian Point’s procedures.

http://www.safesecurevital.com/entergy-upd...

Herefter lykkedes det fagbladet at sammenblande nedlukningen af Indian Point 2 den 5. dec 2015 med nedlukningen af Indian Point 3 den 14. dec 2015. Indian point 2 lukker ned fordi forsyningen til nogle kontrolstave forsvinder. Det er et af de mest delikate systemer i reaktorkontrollen, hvor alle fejlscenarier fører til energiløshed og efterfølgende passiv indsættelse af kontrolstave, her kommer ingen fugle ind. Indian Point 3 lukker fordi der sker en rutinefejl på en ekstern transmissionslinie. Herefter lukker generatoren, turbinen og reaktoren.
http://www.safesecurevital.com/indian-poin...
http://www.safesecurevital.com/indian-poin...

  • 20
  • 22

Når man tænker på hvor beskidt og forurenet Hudson River er i forvejen, er den smule Tritium ubetydelig.
Og da det er en beta-emitter er den heller ikke særlig farlig, medmindre man drikker vandet fra floden, hvilket jeg ikke kan anbefale.

Historien er pustet op til en betydning den ikke har.

MvH,

Bent.

  • 19
  • 17

Det er skuffende at et se fagbladet lade sig rive med på en usaglig shitstorm. Tritiumudslippet kommer ikke til at påvirke mennesker eller natur. Det var så isoleret og ubetydeligt, at det var under bagatelgrænsen.

En grænseværdi er kaldt sådan fordi den ikke må overskrides. Du kan bagatellisere alt det du vil, men grænseværdien er overskredet med en faktor 740. Det får konsekvenser, især i lyset af at de ikke aner hvor lækagen kommer fra.

Den eneste grund til at det ikke kommer til at påvirke mennesker er fordi man ikke anvender grundvand som drikkevand i regionen.

Mht. natur, det kommer til at være i jorden omkring kraftværket i årtier, så det kommer nok til at påvirke naturen. Det kommer i hvert fald til at påvirke økonomien for oprydningen.

  • 19
  • 10