Astrium reorganiserer

Det europæiske rumfartsfirma Astrium gennemfører pr. 1. juli en reorganisering, som skal medføre en bedre udnyttelse af de tekniske- og personlige ressourcer, der er fordelt i firmaets afdelinger i Frankrig, Tyskland, Storbritannien og Spanien. Der skal gennemføres en omkostningsreduktion ved integration og »streamlining« og det skulle - ifølge internet nyhedstjenesten Orbireport - kunne spare 1200 af de 8000 jobs.

Astrium blev dannet i maj 2000 i forbindelse med en sammenlægning af Matra Marconi og Daimler Chrysler Aerospace og bygger på tidligere tiders kendte rumfartsfirmaer som fx Matra, Marconi, Aerospatiale, Dornier og CASA. Den nye koncernstruktur kommer til at omfatte 4 forretningsdivisioner på satellitområdet og en raket- og rum-infrastruktur division.

De fire satellitdivisioner kommer til at bestå af:
- en division for militære kommunikationssystemer, der især fokuserer på Skynet 5 programmet
- en division for jordobservation og navigation, der især kommer til at fokusere på Galileo programmet
- en telecom division
- en udstyrs division (leverandør til de øvrige divisioner)

Ifølge den franske finansavis Les Echos er det engelske rumfartsfirma BAE Systems, som indgik i koncernen, da det blev købt af Matra Marconi, nu ved at overveje at skille sig af med sin andel på 25%, fx til den anden storaktionær i Astrium, EADS.