Århusianske siloer gemte over 250.000 liter ulovlig palmeolie

Over 250.000 liter palmeolie har været oplagret hos Westway Terminals Danmark i Århus Havn, og det har nu fået både Århus Brandvæsen og kommunens natur- og miljøforvaltning til at politianmelde virksomheden.

Brandvæsenet fordi Westway Terminals Danmark overhovedet ikke har ikke ansøgt om tilladelse til oplagring af palmeolien, der ligger ud over den grænseværdi, der er fastsat i lovgivningen på 250.000 liter.

Natur og Miljø fordi virksomheden ikke har overholdt sin forpligtigelse til at underrette tilsynsmyndigheden, såfremt driftsforstyrrelser eller uheld medfører væsentlig forurening eller indebærer fare herfor.

Westway Terminal Danmark kom i myndighedernes søgelys 27. juli 2008. Her var der eksplosioner og 40 meter høje flammer skød i vejret fra en silobrand. Den blev muligvis antændt af, at rengøringsfolk ikke fik fjernet 200 tons palmeolie, der slap ud af siloen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hmm .. det må godt nok være et rimelig heftigt rengøringspersonale de har, hvis det forventes at de fjerner 200 tons palmeolie.

  • 0
  • 0

Som jeg læser denne artikkels overskrift har "Westway Terminals Danmark" opbevaret mere end 500 000 liter planteolie, hvor de "kun" havde lov til det halve. Men jeg synes ikke det fremgår af den følgende artikkel. Hvor de 200 tons kommer ind i billedet ved jeg heller ikke. Er det vægten af, de mere end 250 000 liter "ulovlig" planteolie, der er sluppet ud? Må sige(skrive) at denne artikkel har bragt flere spørgsmål end svar for dagen. Måske den skulle være blevet i journalistens computer weekenden over...

Med morgenmavesure hilsner Karsten

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten