Arbejdstilsynet dumper 30 steder med rulletrapper – ud af 41
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Arbejdstilsynet dumper 30 steder med rulletrapper – ud af 41

Illustration: navintar/Bigstock

Fire personer kom til skade i sommeren 2018, da de kørte op ad en rulletrappe på Københavns Hovedbanegård, fordi en metalskinne havde rokket sig løs. Det kom efterfølgende frem, at der var alvorlige mangler ved rulletrappens sikkerhed.

Nu viser det sig, at rulletrappen på Københavns Hovedbanegård ikke er den eneste. En lang række rulletrapper lever ikke op til sikkerhedsstandarderne, viser Arbejdstilsynets nye aktion på området.

Tilsynet har i slutningen af marts besøgt i alt 41 biblioteker, indkøbscentre, togstationer og supermarkeder for at efterse stedernes i alt 182 rulletrapper. Kun 11 steder gik igennem Arbejdstilsynets kontrol uden fejl.

»Vi kan konstatere, at der på en række rulletrapper ikke var styr på sikkerheden,« siger tilsynschef Morten Vestergaard fra Arbejdstilsynet i en pressemeddelelse.

Manglende tænder og dårlig afskærmning

Under besøgene uddelte Arbejdstilsynet 61 strakspåbud og tre forbud. Kontrolbesøgene viser, at de fleste ejere ikke lever op til deres ansvar om, at rulletrappen skal være sikker og i god stand, eller at den skal vedligeholdes og godkendes hvert tredje år, skriver Arbejdstilsynet.

»Vi konstaterede eksempelvis, at pladerne, der sidder i hver ende af rulletrappen, og er en del af trappens sikkerhedsudstyr, manglede tænder, hvilket kan medføre, at fx snørebånd og sko kan 'blive spist af trappen’. Vi så håndlister, hvor der var risiko for, at fingre kunne komme i klemme. Og derudover var der også eksempler på dårlig eller defekt afskærmning, så der var direkte adgang til farlige, bevægelige dele på rulletrappen,« siger Morten Vestergaard i pressemeddelelsen.

Nu vil Arbejdstilsynet mødes med de virksomheder, der er ansvarlige for at føre tilsyn med rulletrapperne, for at diskutere, hvor tilsynenes fokus skal ligge i fremtiden.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Måske skyldes resultatet både lidt løsagtighed fra servicefirmaerne og ejerne, og lidt unødigt pedanteri fra Arbejdstilsynet ?

Nu er det jo ikke ukendt, at Arbejdstilsynet som statsinstitution undertiden i kampagner mere går efter udfyldelse af skrivebordene hos de ansatte, end efter fornuftige og rationelle sikkerhedsforhold ude i det virkelige liv.

Finanslovens kronekvote skal jo opfyldes med noget der kan evalueres til noget meningsfuldt for en politiker med uddannelse som cand polit eller humaniora, og hertil er en mængde rapporter om fejl jo glimrende, uanset disse fejls sikkerhedsmæssige relevans eller ej.

  • 2
  • 3
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten