Arbejdere på atomkraftværk ramt af stråling i benet
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Arbejdere på atomkraftværk ramt af stråling i benet

Kampen for at genoprette elektriciteten til kontrolrum og kølingssystemer på det japanske Fukushima Daiichi atomkraftværk er blevet genoptaget. Arbejdet blev ellers afbrudt onsdag, da en røgsøjle rejste sig fra en af reaktorerne, skriver Wall Street Journal.

Røgen kan muligvis være opstået ved, at der er gået ild i olien i en pumpe, fortæller Hidehiko Nishiyama, en talsmand fra det japanske atomsikkerheds-agentur.

Han fortæller også, at to arbejdere måtte bringes til hospitalet efter at deres ben var blevet udsat for stråling fra værket. Yderligere tre medarbejdere er blevet udsat for stråling mellem 170 og 180 millisievert ved værkets reaktor nr. 3.

Læs også: Så kraftig er strålingen fra Fukushima

I Tokyo ser den tidligere målte radioaktivitet i drikkevandet nu ud til at være faldet betydeligt, oplyser CNN. Tidligere har de japanske myndigheder udsendt en advarsel mod at give vandet til spædbørn.

Trykket i reaktor 1 på Fukushima ser, ifølge de seneste meldinger fra de japanske atomsikkerhedsmyndigheder JAIF, ud til at være steget igen, men ellers er situationen ved værket stort set uændret i forhold til den melding, der blev udsendt af JAIF seks timer tidligere.

Dokumentation

Wall Street Journal: Work Resumes on Restoring Power, Cooling at Plant
CNN: Japan quake live blog: Two nuke plant workers taken to hospital

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hej Mathias

Min erfaring:
Når man går ud fra strålingskontrolleret område, passerer man en måling af stråling forfra, bagfra, af hænder og af fødder.
Engang, af de tusenvis af gange jeg har passeret, blev jeg stoppet for fødder. Det viste sig, at jeg hade sjusket ved skogrænsen og hade for meget stråling under fødderne. Jeg måtte vaske mig lidt bedre!

Du kan se hvordan tritium henfalder på:

http://en.wikipedia.org/wiki/Tritium

og måske forstå den relevante behandling i Japan?
Tritium kan danne/være et atom i vand.

Mvh Tyge

  • 0
  • 0

Hvad med resten af kroppen?
Er strålerne kun i benhøjde?

De 3 arbejdere hvoraf to har fået "beta ray burns" på benene var inde for at installere kabler, de kunne ikke få støvler og har vadet rund i 15cm radioaktivt vand, vandet afgiver 400 millisieverts per time og over vandlinien 200 millisieverts per time, det har været i direkte hudkontakt, officielt har de fået 173-180 millisieverts.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten