Apples iPhone falder i flest mobilhuller i Danmark

Hvis der står Telenor i venstre hjørne på din iPhone 4S, og du meget gerne vil ringe hjem til kæresten fra Bornholm, får du med al sandsynlighed store problemer.

Telenor er det teleselskab, som har det højeste fejlniveau i opkaldsforsøg sammenlignet med TDC, Telia og 3. Samtidig er iPhone 4S den telefon, som har den klart dårligste antenne sammenlignet med Nokia C2-01, Nokia 1800 og Samsung Galaxy S3.

Læs også: Apples og Samsungs storsælgende flagskibe har de værste mobilantenner

Det viser en kæmpestor analyse med 6.672 opkaldsforsøg hos fire forskellige teleselskaber og med fire forskellige telefoner, som Teknologisk Institut har foretaget for Erhvervsstyrelsen.

I alt har folkene fra Teknologisk Institut besøgt 417 punkter i Danmark, hvor flere af områder eksempelvis ved Stevns, Falster og på Bornholm har meget ringe mobildækning.

Telenors simkort fejlede 5,7 procent af gangene, når det blev ringet op, hvilket svarer til 377 fejl ud af 6.672 forsøg sammenlagt.

Vender man blikket mod Apples iPhone 4S, ligger fejlniveauet for opkald på 10 procent, mens de øvrige telefoner i feltet smider opkaldet af i godt 4 procent af forsøgene.

Læs også: Apples og Samsungs storsælgende flagskibe har de værste mobilantenner

Telenor er i selskab med 3, Telia og TDC den udbyder, som har den dårligste dækning, viser Erhvervsstyrelsens rapport. Illustration: Erhvervsstyrelsen

Selskaber pynter på dækningen

Undersøgelsen viser også, at teleselskaberne pynter på sine egne dækningskort nogle steder i landet, eksempelvis omkring Helnæs på Falster, hvor kunder hos selskabet 3 vil kunne opleve ‘større afvigelser’. Desuden står der også i rapporten:

‘Det umiddelbare indtryk er, at mobilselskabernes dækningskort ofte er lidt for positive’.

Læs også: Erhvervsstyrelsen: Mobilselskabernes dækningskort er for unøjagtige

Erhvervsstyrelsen planlægger også at kigge på, hvordan 3G- og 4G-dækningen ser ud hos Danmarks største teleselskaber. Det sker i forlængelse af regeringens udspil om ‘Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark’, som blev fremlagt i marts 2013.