Apple tavse om brandfarlige højttalere

Illustration: Apple

Apple tilbagekaldte i torsdags den trådløse højttaler Beats Pill XL på grund af brandfare. Højttalerne er solgt verden over, blandt andet i Danmark, men der er stadig intet nyt fra Apple i Danmark om, hvorvidt Danmark er omfattet af tilbagekaldelsen, eller hvor mange højttalere der er solgt i Danmark.

Tilbagekaldelsen af højttalerne anslås af den amerikanske forbrugersikkerhedskommission (CPSC) at omfatte ca. 200.000 enheder i USA og 11.000 i Canada.

De danske forhandlere, som Ingeniøren har været i kontakt med, ønsker ikke at komme ind på, hvor mange Beats Pill XL-højttalere, der er solgt i Danmark, men ingen af dem har hørt fra Apple om tilbagekaldelsen af højttalerne.

Læs også: Apple tilbagekalder brandfarlig iPhone-oplader

Forhandlere i vildrede

‘Vi har ikke modtaget yderligere information, end hvad Apple har publiceret. Vi er holdt op med at sælge produkterne og er i gang med at e-maile kunderne’, skriver Eva Ernfors, der er pressechef for den danske elektronikforhandler Dustin i en mail til Ingeniøren.

Dustin antager dermed, på linje med blandt andre Humac og Elgiganten, at tilbagekaldelsen også gælder højttalere solgt i Danmark, selv om forhandlerne ikke har fået besked fra Apple. Elgiganten oplyser, at de hjælper deres kunder med at kontakte Apple, hvis de ønsker det, og at de desuden har fjernet produktet fra virksomhedens fysiske og virtuelle hylder.

Hos onlineforhandleren Proshop er Beats Pill XL dog stadig på hylderne, oplyser marketing manager Mikael Kolding.

»Der er ingen officiel udmelding endnu, så vi har ikke gjort noget. Jeg har kun information fra internettet på rygtebasis,« siger han og understreger, at hverken kunder eller Apple har henvendt sig om tilbagekaldelsen af Bluetooth-højttaleren endnu.

Læs også: Apple tilbagekalder 1,8 mio. batterier

»Det eneste information, jeg har, er fra de amerikanske hjemmesider. Man kunne forestille sig, at det ikke gælder i Danmark,« ræsonnerer han og peger på, at det 'kunne lyde som en storm i et glas vand'.

’Burde gælde Danmark’

Apple har, ud over en pressemeddelelse til de amerikanske medier, også været tavse over for medierne om problemerne med Beats-højttalerne. Apples medarbejdere henviser typisk til en pressetelefon, der har været på telefonsvarer siden torsdag og en e-mail-adresse, der ikke besvares.

Læs også: Det brænder igen på for Sony-batterier i bærbare

En enkelt afdeling, der dog kender til tilbagekaldelsen, er Apples danske supporttelefon. Her kan medarbejdere oplyse, at tilbagekaldelsesfunktionen på den amerikanske hjemmeside ‘skulle kunne benyttes fra Danmark’ og at tilbagekaldelsen derfor også gælder dansk-solgte Beats Pill XL-højttalere.

Det er dog ikke muligt at få det officielt bekræftet fra Apple, som fortsat ikke besvarer henvendelser mandag eftermiddag.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Efter min mening har Apple ikke meget moral. Jeg er glad for, at Windows trodsalt stadig har en stor/den største markedsandel af operativsystemer på computere i dag. Vi ved, at gennem alle de år, hvor Windows har haft langt den største magt på markedet, har de ikke lavet mange ting, der har bondefanget dig i at købe sideprodukter, for at deres produkt virker, eller solgt deres produkter til en abnorm høj pris.

Desværre tegner der sig et billede af, at Apple bliver stærkere og stærkere og jeg tror ikke, at de vil være lige så flinke, når de har over 80% markedsandel i operativsystemer til computere. Dette gælder iøvrigt alle markeder de er inde i. Det er ikke første gang at, at de prøver at løbe fra fejl i deres produkter. Denne her gang er det så den amerikanske sikkerhedsorganisation for detailhandel, der tvang dem til at tilbagekalde et fejlslagen produkt.

Er der andre der frygter det samme, eller er det kun mig, der tænker i de baner?

 • 4
 • 3

Vi ved, at gennem alle de år, hvor Windows har haft langt den største magt på markedet, har de ikke lavet mange ting, der har bondefanget dig i at købe sideprodukter

Bare vent og se, MS er i øjeblikket i fuld gang med at forære Windows 10 til alle nuværende ejere af Win 7/8. Også hvis denne er en piratkopi(!).

Hvorfor mon Micro$oft nu gør det ? Er det et udtryk for Bill Gates sociale samvittighed ?

Næ, nu er det blot gået op for koncernen, at de fleste private - og en god del af virksomhederne, ikke gider at betale for deres operativsystem, når de fuldkommen risikofrit kan downloade en velfungerende og fuldgod piratudgave fra nettet.

Så nu skal MS til at tjene sine penge ved at sælge apps til Win 10!

Og inden i nu alle sammen falder over mig - jeg har faktisk tre originale OEM kopier af Win7 - som er installeret på mine tre hjemmebyggede maskiner. Men jeg må da godt nok indrømme at jeg en gang imellem ærger mig en anelse :-)

 • 0
 • 6

Microsoft har meldt ud, at det kun bliver for betalte versioner, at 10'eren vil være gratis. Til piraterne vil prisen dog være fordelagtig. Uanset hvad, ville jeg til hver en tid have gjort det samme, for netop at genopnå en større markedsandel igen.

Nu er det ikke Bill Gates, der har alt magten i koncernen, men hvis vi taler om samvittighed, er det et fact, at Bill Gates er én af de rigmænd i verden, der har givet mest til velgørenhed i forhold til formuestørrelse. Til gengæld har Steve Jobs faktisk intet givet. Der er så nogen, der snakker om, at der er skattefordele i velgørenhed, men jeg tror simpelthen ikke det har været nogen fordel for Bill Gates for år tilbage at sælge næsten halvdelen af sine aktier i Microsoft, for derved at donere udbyttet til ham og hans konens nødhjælpsfond.

Microsoft tjener da allerede penge på apps? :) Intet nyt eller underligt i det efter min mening.

Jeg udvikler til daglig interne systemer til virksomheder, og har tit brug for at arbejde med både Linux, OSX og Windows. Det styresystem der giver klart flest problemer er OSX. Normalt skulle man tro Linux havde flere problemer, men ved en Linux kan du komme uden om problemerne forholdsvist nemt, hvorimod OSX altid er bøvlet, hvis der er et problem, da du har brug for at omgå diverse forhindringer, som Apple har lavet. Det er selvfølgelig meget smag og behag, men hvorfor har OSX ikke en knap til at udvide et vindue til fuld størrelse, istedet for at man skal trække hver side?

Til mine servere bruger jeg Linux, men grundet design- og kompatibilitetsmæssige udfordringer, har jeg Windows på min abejdscomputer. Dog Windows 7, da jeg aldrig har forstået logikken i Windows 8.

 • 6
 • 0

Efter min mening har Apple ikke meget moral. Jeg er glad for, at Windows trodsalt stadig har en stor/den største markedsandel af operativsystemer på computere i dag. Vi ved, at gennem alle de år, hvor Windows har haft langt den største magt på markedet, har de ikke lavet mange ting, der har bondefanget dig i at købe sideprodukter, for at deres produkt virker, eller solgt deres produkter til en abnorm høj pris.

Apple eller Microsoft - same shit når det kommer til brugersupport. Microsoft er bare ikke langt fra så meget i vælten fordi ikke tilbyder Hardware i samme omfang, som oftest er problemet. Dog var Microsoft ikke særlig gode til at håndtere deres tablet fadæse hvor de lovede mere plads end brugerne fik.

Corporate citizenship er en diskussion for sig og har intet med virksomhedernes produkter at gøre. At du ikke kan lide Apple er din sag, men de er blandt de allerstørste hardware-leverandører til hjemmebrugere, så helt uduelige er de ikke og der er trods alt en god bid af befolkningen der ikke er enige med dig.

 • 0
 • 2

"Elgiganten oplyser, at de hjælper deres kunder med at kontakte Apple, "

Det kan vel aldrig blive kundernes problem og ansvar at kontakte producenten? Det må være sælgers problem, i det her tilfælde ElGiganten.

 • 3
 • 0

Jeg ved udmærket godt, at jeg er en minoritet. Jeg vil dog sige, at mange af mine kollegaer der, så at sige, er inde i computerverdenen, deler den samme holdning som mig. For min skyld, kan de vælge hvilket design/brugerflade der passer dem/deres kunders.

Jeg mener bare, at Apple er ret umoralske med hensyn til markedsføring. De havde en årelang periode med reklamer, der direkte sammenlignede Windows med OSX. Jeg mener ikke, at det er god sportsånd, at lave reklamer, der rakker ned på konkurrentens punkter. At de så snakker om de funktioner, som Windows ikke har, men i realiteten faktisk har alligevel, er endnu værre. Jeg synes for eksempel, at i sin tid, hvor der ikke fandtes smartphones, at iPods var super fede i forhold til konkurrentens, men kunne aldrig drømme om at købe én.

Hernede i Frankrig har vi nogle supermarkedskæder, der er begyndt direkte at sammenligne deres priser med konkurrentens. De finder vel at mærke deres bedste produkter til prisen, i forhold til konkurrenterne, hvilket jeg også mener er umoralsk, og giver et forkert syn for hvad realiteten er. Disse supermarkedskæder forsøger jeg da også at undgå så godt jeg kan.

 • 1
 • 0

Somme tider har de ikke andre muligheder, da det er kundens navn og underskrift, der skal være på pakken, der bliver sendt.

 • 0
 • 0

Vi ved, at gennem alle de år, hvor Windows har haft langt den største magt på markedet, har de ikke lavet mange ting, der har bondefanget dig i at købe sideprodukter, for at deres produkt virker, eller solgt deres produkter til en abnorm høj pris.

Så vi har helt glemt, hvordan Microsoft agerede i 90'erne frem til 2010, hvor de helt og aldeles opførte sig som et monopol, når de kunne slippe afsted med det?

Heller ingen minder om anti-trust retssagen?

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States....

Heller ikke hvordan nogle danske skoler blev tvunget til at købe nye MS Office licenser i stedet for nye skolebøger?

Eller hvordan det offentlige fik deres fingre sømmet fast til Internet Explorer?

Politikere der beskæftiger sig med dokumentformater?

Embrace, extend and extinguish?

Det Microsoft vi ser idag er en venligere og mere samarbejdsvillig virksomhed, fordi de kæmper nu for at være relevante indenfor deres kernekompetencer, og det kan vi ihvertfald "takke" både Google og Apple for, hvis man vil se det på den måde.

 • 1
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten