Apple sagsøger rygtesmede

De ved endnu ikke, hvem der står bag. Alligevel har Apple lagt sag an mod uidentificerede personer, der har lækket oplysninger på internettet om nye produkter.

Apple har anklaget »en uidentificeret person, der alene eller sammen med andre for nyligt har spredt fortrolige oplysninger om endnu ikke lancerede Apple- produkter gennem websites«.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et af de produkter, sagen drejer sig om, kunne være forlydender om at en ny mini-iPod skulle være på vej. I hvert fald fik gav det for en måneds tid siden vældig trafik på de internationale sites, og historien blev også omtalt her på ing.dk.

I anklageskriftet, der blev præsenteret overfor en domstol i Santa Clara County i Californien, siger Apple, at man vil ændre skriftet, efterhånden som oplysningerne fremkommer.

I øjeblikket er der stor travlhed på de mange mac-sites. Om ganske få uger vil den kommende Macworld-konference finde sted, og her har en af Apples stiftere, Steve Jobs, for vane af løfte sløret for kommende produkter, hvilket naturligvis sætter gang i rygterne.

Sidste gang rygterne huserede blandt mac-fans var i tiden op mod lanceringen af iPod Photo.

Nu er det altså forventningen om en kommende mini-iPod med flash hukommelse, der får øjnene til at lyse hos de mange tilhængere.