Apple og Hyundai-Kia sammen om selvkørende Apple Car

4. februar 2021 kl. 11:12
Apple og Hyundai-Kia sammen om selvkørende Apple Car
Illustration: Bigstock/Breezylnt.
I 2024 kan den første selvkørende Apple Car stå klar.
Artiklen er ældre end 30 dage

Efter mange års spekulationer om, hvorvidt Apple ville gøre sin entré på bilmarkedet, lader det nu til, at techgiganten er ved at færdiggøre en aftale med Hyundai-Kia om at fremstille et autonomt elektrisk køretøj i mærket Apple. Det skriver CNBC.

Den såkaldte Apple Car forventes at gå i produktion i 2024. Flere kilder med forbindelse til Apple og Hyundai-Kia har dog udtalt til CNBC, at lanceringen muligvis vil blive rykket længere ud i fremtiden.

De to virksomhederne er nemlig endnu ikke nået til enighed, og det ville ikke være utænkeligt, at Apple i sidste øjeblik kunne beslutte at arbejde med en anden eller endnu en bilproducent.

Få timer efter, at nyheden nåede offentligheden, var Apples aktier dog allerede steget med mere end 2 procent.

Autonomi er afgørende

Ifølge de kilder, CNBC har talt med, er det selvkørende element helt afgørende for den fremtidige Apple Car.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kilderne udtaler, at Apple vil bygge bilen i Nordamerika, og at samarbejdet med en etableret bilproducent bygger på præmissen om, at Apple har styringen, når det kommer til den software og hardware, der skal ind i køretøjet.

Det er desuden en afgørende del af projektet, at bilen bliver fuldt ud autonom.

Ifølge ledere af Hyundai-Kia vil samarbejdet sætte skub i producentens udvikling og planer inden for autonome og el-drevne køretøjer.

Hyundai samarbejder i øjeblikket med virksomheden Aptiv, der udvikler autonom køretøjsteknologi og herunder førerløse taxaer.

Konkurrent til Tesla

Der er endnu ikke klarhed, i forhold til hvordan den nye Apple Car skal se ud. CNBC’s kilder udtaler dog, at køretøjet ikke vil være designet til at have en chauffør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette vil på sigt kunne betyde, at Apple bliver direkte konkurrent til Tesla, der også arbejder på at udrulle selvkørende funktioner i sine køretøjer.

I 2018 hvervede Apple sin tidligere ansatte Doug Field tilbage til virksomheden. Han var på daværende tidspunkt teknisk direktør i Tesla. Det formodes at han, sammen med en længere række tidligere Tesla-medarbejdere netop skal arbejde på at udvikle de selvkørende biler.

I december skrev Teslas administerende direktør desuden på sin Twitter, at han tidligere har rakt ud til Apples Tim Cook for at afsøge mulighederne for at sælge Tesla til Apple. Han afviste dog invitationen.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger