Apple erkender batteriproblemer og udskifter kunders iPhone-batterier

Et ukendt antal af Apples iPhone 6s har så graverende fejl på batterierne, at Apple nu udskifter dem gratis. Det oplyser selskabet i en meddelelse på sin hjemmeside.

Ifølge selskabet er der dog tale om et meget lille antal telefoner, der slukker uden varsel på grund af en ikke nærmere specificeret fejl på batteriet.

Læs også: Samsungs skandale-mobil røber generelt problem med lithium-batterier

Problemerne skriver sig ind i en længere række hændelser over den seneste tid. Senest har Apple selv haft problemer med touchskærmene på iPhone 6 Plus. I den mere alvorlige ende havde også Samsung for nylig batteriproblemer på en af selskabets nyeste telefoner. Disse telefoner brød i brand og var direkte farlige.

Det gælder ikke Apples telefoner, understreger selskabet i meddelelsen:

‘Dette her er ikke ikke sikkerhedsspørgsmål og det påvirker kun enheder inden for et begrænset serienummer-område, som blev produceret mellem september og oktober 2015,’ påpeger Apple.

Der er dermed tale om nogle af de tidligste iPhone 6s’er, da denne model først kom på markedet i efteråret 2015.

Læs også: Samsung standser produktion af skandale-smartphone

Skadede telefoner repareres ikke

Apple kontrollerer derfor serienumrene på de telefoner, der bliver indleveret for at tage stilling til, om den enkelte telefon giver mulighed for gratis batteriskifte.

Reparationen er gratis og foretages af en af Apples såkaldte serviceudbydere. Den gratis service gælder dog ikke nødvendigvis, hvis telefonen har andre skader. I så fald kan serviceudbyderen tage sig betalt for dette.

Læs også: Udbedret Samsung Note 7 skyld i fly-evakuering

‘Hvis din iPhone 6s har en skade såsom en flækket skærm, som hindrer udskiftningen af batteriet, skal dette løses, før batteriet udskiftes. I nogle tilfælde kan der være omkostninger forbundet med den reparation’, skriver selskabet i meddelelsen.