Appel til ingeniører i job: Skaf arbejde til udsatte fagfæller
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Appel til ingeniører i job: Skaf arbejde til udsatte fagfæller

'Vi har brug for din hjælp!' Så direkte indleder de to formænd for henholdsvis Ingeniørernes A-kasse (IAK) og Ingeniørforeningen (IDA) en mail, de har sendt til ingeniører i arbejde.

Appellen bliver bragt på en dyster baggrund. Som det fremgår af Ingeniøren vil antallet af ingeniører, der risikerer dagpengeretten ti-dobles i første halvår af 2013 i forhold til hele 2012.

Læs også: Eksplosiv stigning i antallet af ingeniører, der mister retten til dagpenge

Helt konkret har 563 ledige ingeniører udsigt til at miste deres dagpenge. IAK og IDA har derfor besluttet at mobilisere deres fagfæller ude på arbejdspladserne for at få dem til at melde tilbage om stillinger, som har været svære at besætte eller ikke er blevet slået op endnu.

I mailen opfordrer de to formænd, Bolette Mohr Sillassen og Frida Frost, til, at man kontakter IAK, hvis man kender til jobåbninger i sit netværk eller på sin arbejdsplads, hvad enten det er vikariater, hjælp til enkeltstående opgaver eller job med løntilskud.

Appellen var et spark

Søren Bay Jensen, indehaver af eksportvirksomheden Bay Valves i Nyborg, er et af de 6.000 IAK-medlemmer, der foreløbig har modtaget mailen, og han ser opfordringen som et kærkomment skub til at realisere en plan, han har puslet med:

»Jeg har i nogen tid overvejet at ansætte en ingeniør, men skrinlagde det på grund af tiderne. Efterhånden er arbejdsmængden dog blevet så stor, at det var ved at være på tide. Mailen var en påmindelse om, at der er andre muligheder end at fortsætte som hidtil,« forklarer han.

Søren Bay Jensen sendte derfor et svar til IAK, hvor han beskrev sin lille eksportvirksomhed, der producerer sikkerhedsventiler og flammearrester til tankskibe. Virksomheden har hidtil valgt en strategi, hvor næsten alle opgaver fra produktudvikling til produktion er outsourcet.

Nu vil han imidlertid gerne have en medarbejder herhjemme til at sørge for blandt andet certificering af kvalitetsstyringen og certificering af alle produkterne. I sin mail understregede han desuden, at det er nødvendigt, at der følger et løntilskud med, hvis der skal blive råd til en ny medarbejder.

Sparer tid på rekruttering

Kort efter blev han kontaktet af en medarbejder fra IAK, som orienterede ham om mulighederne for at ansætte en ingeniør med tilskud, og onsdag efter nytår var jobopslaget klar til at komme på IAK's hjemmeside.

Det er også IAK, der i første omgang håndterer de forventede ansøgninger. På den måde behøver Søren Bay Jensen ikke at sætte en masse tid af til rekruttering, men bliver kun præsentret for kandidater, der matcher jobbet.

Foreløbig er han meget glad for initiativet:

»For mig virkede det jo øjeblikkeligt. IAK svarede hurtigt tilbage, og samtidig ved jeg, at der er et fagligt match, fordi jeg kender de kompetencer, deres medlemmer har. Vi er i den samme verden. Jeg har også fået henvendelser fra de lokale jobformidlingskontorer i forbindelse med akutpakken, men der har vi forskellige dagsordner. Med IAK kan processen være mere målrettet,« siger Søren Bay Jensen.

Positive tilbagemeldinger

Det er meningen, at cirka 34.000 af IAK's 72.700 medlemmer skal kontaktes, men foreløbig er der kun sendt 6.000 mails ud. 200 IAK-medlemmer har svaret på appellen om at hjælpe ledige fagfæller i job, og det tal glæder Malene Hüls Dyrmose:

»Indtil videre opfatter jeg det som en stor og god succes, at så mange har meldt tilbage. Svarene er meget forskellige, men der er lutter positive tilbagemeldinger og god vilje,« siger Malene Hüls Dyrmose.

Tilbagemeldingerne fra IAK-medlemmerne falder groft set i fire kategorier: Links til opslåede job, information om nye jobåbninger, konkrete ideer til at en forretningsidé, så man kan skabe sit eget job og endelig mails med en tak for initiativet.

Men initiativet har også været lidt af en øjenåbner, forklarer Malene Hüls Dyrmose:

»Vi har opdaget, hvor tidskrævende det er at matche kandidater og job, og derfor fastholder vi også vores intention om kun at sende et begrænset antal mails ud ad gangen. Ledigheden blandt ingeniører er relativ lav, og dermed kan det være svært at finde et 100 procents match. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi har tid til at sparre med virksomhederne og få en god dialog om hvert eneste job, for på den måde kan vi nå frem til, at de måske kan bruge en lidt anden type ingeniør, end de først regnede med. Sådan en proces kan vi ikke lige klare på en halv time,« understreger Malene Hüls Dyrmose.

I næste uge sender IAK og IDA 1.000 nye mail-appeller ud. Og de job, som ingeniørerne finder frem til deres ledige fagfæller, ruller løbende ind på iak.dk.

Emner : Arbejdsmarked
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Ved at følge dette link kommer man til 1426 opslåede ingeniørstillinger i forskellige dele af Norge. http://www.finn.no/finn/job/fulltime/resul...

Er bestemt en mulighed som man kan have gavn af på længere sigt i forhold til andre jobs. Og der betales lønninger over dansk niveau. Skatten på en indtægt på 500k er ca 134k, uden andet fradrag end de 40k som man har som udlænding.

På Vestlandet vil det kræve en sproglig tilvænning, men derudover kan man stort set klare sig med dansk. Så de mindre sprogligt stærke skulle have en reel chance.

 • 0
 • 0

Hi
Hvis Ingeniøren and IDA brugte LinkedIn lige som aktive Ingeniøre gør, så kunne man share direct ledig stilling, som exemple denne :

vmtarm.dk VM Tarm a/s - Nordens førende producent af tanke i rustfast stål og aluminium søger erfaren og engageret ingeniør til konstruktion af tankvogne. VM Tarm a/s producerer kundespecifikke og standardtanke til blandt andet mælk,...

 • 0
 • 0

Hej Rene, tak for dine input. Vi har allerede en LinkedIn gruppe - gruppen hedder Jobsøgning med Komplement. Vi poster alle de stillinger, vi får ind i gruppen og alle er selvfølgelig velkommen til at poste jobmuligeheder.
Venlig hilsen
Malene Hüls Dyrmose

 • 0
 • 0

Hej:

Jeg har jobbet i Norge siden maj 2011 igennem konsulentfirmaerne Tech4Hire og senest Omega hos Statoil og Aibel.

Jeg har sendt IAKs og IDA s appel videre til mine kontakter der.

Så vil jeg altså også stemme i med at det er dejligt at være i Norge som dansker - også på Vestlandet, og sjek lige med Tekna og tu.no HVOR mange ingeniører der mangler heroppe.

Det skal også med at man heroppe bruger teknikere til mangen ingeniørjobs, og så burde man jo være kisteglad for at få nogle 'rigtige' ingeniører.

Hvis man kan noget af el- maskin- eller automation og håndtere CAD programmer og dokumentstyring, samt måske har en lille bitte evne til at læse standarder indenad (NORSOK) er der reelt fine muligheder heroppe.

Vælger man at pendle herop er der ligesom for nordmændene selv fuldt fradrag for rejser og dobbelt husførelse (så længe man har familie 'hjemme)'.

Så man skal bare ikke blive skilt, hehe...

mvh Jens Frederik

 • 0
 • 0

Hej
Som kommentar :

1) Tak, Jeg fandt den linkedIn group :o).
2) Er Jobsøgning med Komplement et godt navn ?. Vi arbejder i en global verden and vi er medlem af IDA. So maybe it should be renamed to IDA Job Sharing Group ?. Plus IDA medlemer er både Dansk og ikke Dansk talende medlemmer.
3) Hvorfor er denne group ikke promoted via de andre IDA linkedIn groups ?

 • 0
 • 0