Antallet af byggefejl rasler ned trods travlhed

18. maj 2007 kl. 00:00
Sidste års stærkt stigende byggeri har medført færre fejl i de almene byggerier, viser Byggeskadefondens et-års-eftersyn. Bygherrerne har lært af deres erfaringer og krav om kvalitetssikring har virket.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danmarks heftige byggeaktivitet er uden sidestykke i landets historie, men det har ikke været ensbetydende med, at bommerterne på byggepladserne er steget. Tværtimod, viser Byggeskadefondens et-års-eftersyn fra 2006.

Tallene er baseret på små udsving, men viser en stabil tendens. I begyndelsen af 1990'erne var der graverende fejl i 30 procent af almene byggerier. I 2000 var det kravlet ned til ni procent. Sidste år lå det på sølle tre procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggeskadefonden vurderer i sin årsberetning, at de almene bygherrer og involverede parter har lært af erfaringerne fra de seneste års travle tid.

»Derudover har kravene om kvalitetssikring og udarbejdelse af drifts- og vedligeholdelsesplaner for almene nybyggerier uden tvivl haft en stor og gavnlig effekt,« skriver fonden, som også angiver, at geografiske forskelle har spillet ind.
Hovedparten er af de seneste års almene nybyggerier er nemlig opført i provinsen og dermed ikke i hovedstadsområdet, hvor de fleste og mest grelle eksempler på byggesjusk er iagttaget.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger