Ansøgerfelt snævret ind i opløbet om enkeltbillet til Mars

40 jordboere skal efter planen flytte op på Mars i 2025, og virksomheden bag – Mars One – har nu førstebehandlet ansøgerstakken, fremgår det af en pressemeddelelse.

Siden det blev muligt at søge om en enkeltbillet til den røde planet for at kolonisere sig, har flere end 200.000 sendt en ansøgning på trods af, at de ikke får lov at komme hjem derfra igen.

Efter at have gennemgået ansøgningerne er Mars One nu endt med 1.058 mulige astronauter, som er blevet udvalgt på basis af deres fysiske og mentale grundform og ikke mindst på grund af deres seriøsitet omkring projektet, fortæller grundlægger Bas Lansdorp.

»Vi havde endda et par ansøgere, som sendte deres videoer ind nøgne,« fortæller han.

Læs også: Organisation vil sende 20 mennesker til Mars - send din ansøgning nu

Ansøgerne fik kort før årsskiftet den glædelige nyhed om at været gået videre i processen, som fortsætter i 2014 og 2015. Her bliver de testet på alle leder og kanter.

»Vi forventer at begynde at forstå, hvad der motiverer vores kandidater til at tage dette kæmpeskridt for menneskeheden,« fortæller Norbert Kraft, som er Mars Ones overlæge.

Der er ikke kommet flere informationer om, hvad der skal ske hvornår. Det skyldes, at Mars One ligger i forhandlinger med tv-stationer om, hvem der skal have tilladelse til at følge processen.

Om der er danskere med i dette udskilningsforløb, står ikke helt klart. 489 danskere sendte en ansøgning, men Mars One har ikke udsendt en opgørelse over, hvor mange af dem der er blevet udtaget til at gå videre.

Læs også: 489 danskere vil sikre sig enkeltbillet til Mars

Ifølge The Verge er 372 blevet udvalgt fra Nordamerika, heraf 297 fra USA, 86 fra Sydamerika, 282 fra Europa, hovedsageligt Storbritannien, 218 fra Asien, 46 fra Oceanien og 54 fra Afrika.

Der er dog længe til 2025 og mange penge imellem. I første omgang er Mars One ved at crowdfunde sig til den første portion penge på godt to millioner kroner. De skal gå til Lockheed Martin og satellitvirksomheden SSTL, som vil undersøge de nærmere forhold forud for en ubemandet testflyvning i 2018. En fjerdedel af pengene er hentet ind.

Blandt de 1.058 ansøgere er 55 procent mænd, og 65 procent af det samlede felt er mellem 26 og 55 år gamle. 63 procent har en bachelorgrad og 3 procent en uddannet inden for sundhedsvæsenet. Feltet repræsenteret 107 lande i alt.

Emner : Mars