Andreas Mogensen får kun en sviptur til rumstationen
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Andreas Mogensen får kun en sviptur til rumstationen

Andreas Mogensen er udpeget som Flight Engineer på Soyuz TMA-18M, der opsendes den 30. september 2015 til rumstationen. Missionen får en russisk leder, og med som passager er sangeren Sarah Brightman, som selv har købt en billet til turen som rumturist.

Den danske astronaut og Sarah Brightman vil returnere med Soyuz TMA-16M den 10. oktober 2015.

ESA havde oprindeligt tiltænkt Andreas Mogensen et ophold på rumstationen i fem en halv måned fra december 2015 til maj 2016, skriver Nasaspaceflight.com.

Men under det seneste møde i ESA Ministerial Council i november 2012 insisterede Storbritannien på, at deres astronaut Timothy Peake fik det lange ophold i rummet. Deres begrundelse var, at Storbritannien yder langt mere til ESA's program for bemandet rumfart end Danmark.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Dette er ikke helt relavant, men er der ikke en jounalist der kan grave lidt i den lidt sjove side historie, til Andreas Mogensen tur i rummet, der hedder Hvad blev der af vinderen af TV2's "Første dansker i rummet" ?

  • 1
  • 0