Analyse: Stædig aktivist vandt kamp mod TDC’s masselogning

Plus16. februar 2019 kl. 11:542
Analyse: Stædig aktivist vandt kamp mod TDC’s masselogning
TDC-tekniker i færd med at montere antenner på en mast i Hvidovre, der kan bruges til at bestemme folks placering, når de ringer eller sender sms'er. Illustration: Lars Bertelsen.
Efter en tre år lang kamp udtalte Datatilsynet i denne uge »alvorlig kritik« af, at TDC op til flere hundrede gange i døgnet har registreret kundernes færden.
Artiklen er ældre end 30 dage

Husker du kortet herunder? Sikkert ikke så godt som jeg, for jeg har set på det mindst 100 gange, siden vi først publicerede det for godt to år siden.

Og så viser det min egen færden på en helt almindelig dag, skruet sammen ud fra de oplysninger, mit teleselskab, TDC, havde gemt om mig.

Netop logningen af den slags positionsdata om samtlige tre millioner kunder fik TDC i denne uge alvorlig kritik for af Datatilsynet.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
17. februar 2019 kl. 09:21

Godt gået Christian. Du har sejret af helvede til. Lur mig, at hvis vi fik tilstande som i Kina eller andre totalitære stater, så blev den form for overvågning nok indført uanset hvad.....og ikke omvendt.

1
16. februar 2019 kl. 12:18

Godt gået Christian! Jeg støtter Foreningen mod Ulovlig Logning, men hvor er det trist at vi overhovedet har brug for sådan en organisation. Politikerne burde rette sig efter reglerne og i øvrigt have folkets interesser, privatliv, demokrati og frihed som første prioritet. At vi ikke har lært af tidligere tiders totalitære samfunds horrible udskejelser og ikke bliver mere forskrækkede over de i dag eksisterende samfund som er kraftigt på vej den vej (Kina, Nordkorea etc.) fatter jeg simpelthen ikke!