Analyse: Er det ambitiøst at reducere med 6 mio. ton CO2 over ti år?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Analyse: Er det ambitiøst at reducere med 6 mio. ton CO2 over ti år?

PLUS.
Illustration: Sanne Wittrup

Det spørgsmål kan man altid diskutere. Men nu er der i hvert fald enighed mellem regeringen og det kritiske klimaråd om, at de 6 millioner er tallet.

I denne uge kom det sort på hvidt med regeringens egne tal: Så meget vil den brede energiaftale og regeringens klimaudspil nedbringe den samlede danske drivhusgasudledning frem mod 2030. Tallet lyder på en samlet reduk­tion på blot 6 mio. ton CO2 i 2030. Fra 45 mio. ton CO2-udledning i 2019 til 39 mio.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

ton CO2 i 2030. Til sammenligning faldt den danske drivhusgasudledning med næsten tre gange så meget, nemlig 17,5 mio. ton, i den forudgående tiårs periode – fra 2009 til 2019. Læs også: Regeringens egne tal: CO2-udledningen reduceres meget lidt frem mod 2030 En reduktion fra 45 til 39 mio. ton i 2030 betyder ligeledes, at vi derefter skal speede klimaindsatsen rigtig meget op og på bl...