Analyse: Er det ambitiøst at reducere med 6 mio. ton CO2 over ti år?
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Analyse: Er det ambitiøst at reducere med 6 mio. ton CO2 over ti år?

PLUS.
Illustration: Sanne Wittrup

Det spørgsmål kan man altid diskutere. Men nu er der i hvert fald enighed mellem regeringen og det kritiske klimaråd om, at de 6 millioner er tallet.

I denne uge kom det sort på hvidt med regeringens egne tal: Så meget vil den brede energiaftale og regeringens klimaudspil nedbringe den samlede danske drivhusgasudledning frem mod 2030. Tallet lyder på en samlet reduk­tion på blot 6 mio. ton CO2 i 2030. Fra 45 mio. ton CO2-udledning i 2019 til 39 mio.

Læs videre med et PLUS-abonnement

Få adgang til al PLUS-indhold og Ingeniørens e-avis med et PLUS-abonnement.

Som IDA-medlem har du gratis adgang til PLUS-indhold. Læs her hvordan.

ton CO2 i 2030. Til sammenligning faldt den danske drivhusgasudledning med næsten tre gange så meget, nemlig 17,5 mio. ton, i den forudgående tiårs periode – fra 2009 til 2019. Læs også: Regeringens egne tal: CO2-udledningen reduceres meget lidt frem mod 2030 En reduktion fra 45 til 39 mio. ton i 2030 betyder ligeledes, at vi derefter skal speede klimaindsatsen rigtig meget op og på bl...